Днес във Вирпазар, Черна гора, отбелязват Деня на Националния парк

...
Днес във Вирпазар, Черна гора, отбелязват Деня на Националния парк
Коментари Харесай

Удвоен е туристическият интерес в Черна гора към Шкодренското езеро

Днес във Вирпазар, Черна гора, означават Деня на Националния парк Шкодренско езеро, написа Българска телеграфна агенция. Предложенията към туристите са обиколка на парка, посещаване на замъци, колоездене по избрани направления, каяк, наблюдаване на птици и доста известните круизи.

От началото на годината на Шкодренското езеро са пристигнали над 66 000 гости, което е с 85 % повече от същия интервал на предходната година, когато е било посетено от към 35 000 туристи. Интензивният туристически поток е съдействал за сериозен растеж на приходите, които по отношение на предходната година са с към 130 % по-високи, отбелязва МИНА – Бизнес. Пикът на сезона към момента не е настъпил.

Паркът Шкодренско езеро обичайно е желан от туристи от Франция, Израел, Чехия, Литва, Германия и Нидерландия, само че тази година се чака интерес и от други страни.

Шкодренското е най-голямото езеро на Балканския полуостров, доста красиво и цялостно с живот. То се намира в граничната зона сред Албания и Черна гора, в която е и по-голямата част от него. Река Бояна свързва Шкодренското езеро с Адриатическо море, а Дрина - с Охридското езеро. Най-големият приток е от Морача, която обезпечава над 60 % от водата в езерото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР