Днес във Варна говорих по темата за промените в Изборния

...
Днес във Варна говорих по темата за промените в Изборния
Коментари Харесай

Красен Кралев: Изборите трябва да се извършват от народа 


„ Днес във Варна приказвах по тематиката за измененията в Изборния кодекс и връщането на хартиената бюлетина. В конференцията участваха и народните представители от ГЕРБ-СДС Славена Точева, Павел Христов и Бранимир Балачев “, написа в обществените мрежи, депутатът от ГЕРБ и някогашен министър на спорта Красен Кралев.

Той е катогеричен, че българите имат право да гласоподават както пожелаят-с машина, или на хартия. Според него да се принуждават възрастните хора да упражняват правото си на избор с машина е дискриминационно, като се вкарва софтуерен ценз. Това се вижда ясно и в отлива на гласуващите.

„ В Конституцията написа: „ Властта произтича от народа “. Същото изречение участва и в немската Конституция. Логиката на немския Конституционен съд, забранил машините в Германия, е че откакто властта произтича от народа, това значи, че изборите би трябвало да се правят от народа, което значи – от хората. Затова се основават секционни изборни комисии, районни изборни комисии, в които всички партии имат свои представители “, акцентира още Кралев.

По мотив опита да се внуши, че има „ хартиена коалиция “, някогашният министър напомня, че може да се приказва и за „ коалиция на мадуровките “. Причината е, че машините се употребяват във Венецуела и още 2-3 страни в третия свят. В същото време цяла Европа гласоподава с хартия.

Кралев добавя, че уравновесеният метод е гласоподавателят да има опция да избере по какъв метод да гласоподава – с хартия или на машина.

Той напомня и прочуване, което демонстрира, че 47% от жителите желаят хартиена бюлетина. Смисълът на изборите е народът да даде власт. Когато хората не могат да управляват изборния развой, става дума за операция. Машинният избор лимитира техния избор. Има задоволително подозрения по тази тематика.

„ Ние не отстраняваме машините. Просто даваме право на избор на всички български жители. Ако някой не харесва хартията, да си гласоподава на машините!Възстановяваме справедливостта.

Да кажем че хартиеният избор е подправен, значи да кажем, че 100 000 български жители, колкото вземат участие в изборния развой, са корумпирани… Това значи ли, че Политическа партия или Демократична България позволяват, че техните представители в изборните комисии са корумпирани?! Аз не мога да приема такова нещо “, споделя още Кралев и добавя, че третият законопроект по тематиката е на Демократична България, който да внася повече сигурност при машинния избор. „ Което потвърждава, че и Демократична България имат своите терзания за този развой “, написа още Кралев.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР