Днес във фейсбук попаднахме на коментар на Михаил Кръстев по

...
Днес във фейсбук попаднахме на коментар на Михаил Кръстев по
Коментари Харесай

България е тясна за едни от най-популярните служебни министри

Днес във фейсбук попаднахме на коментар на Михаил Кръстев във връзка политическите бъркотии в страната. Вижте какво написа той в персоналният си профил в обществената мрежа.

* Bnews разгласява без редакторска интервенция

България е тясна за "едни от най-популярните служебни министри ". Затова те забъркват и интернационалните кавги. Нека разнообразим малко от Кирил Петков и да погледнем какво прави Assen Vassilev.

От писмо, оповестено в Бивол излиза наяве, че Европейската комисия пита Асен Василев какво е правното съображение на Решение № 441 на Министерския съвет, което касае глобите по "Магнитски ". Това, което не излиза наяве обаче е, че решението на Василев касае основаването на работна група за правене на така наречен "български лист " по Магнитски, като в питането от Европейска комисия ясно се визират 21 физически и 33 юридически лица.

Според множеството български адвокати, коментирали проблема и на чието мнение съм попадал, сходно правно съображение в действителност няма. Според тях Асен Василев, "в несъгласие с правото на Европейски Съюз придава юридическа стойност и екстериториално деяние на закон и ограничения на страна отвън Европейски Съюз, с което визира правата и законните ползи на жители и компании от Европейски Съюз. И още - на какво правно съображение глоби жители и компании, против които няма нито неоправдателни присъди по наказателни каузи, нито влезнали в действие наказателни постановления за административни нарушавания ".

Докато някои се надяват на продължителна политическа кариера на харвардските ни министри, аз притискам палци да минат без присъди за свършеното през тези три месеца.


Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР