Днес валежите ще отслабват, в Западна България ще спрат и

...
Днес валежите ще отслабват, в Западна България ще спрат и
Коментари Харесай

И днес порои, поледици, ниски температури

Днес преваляванията ще отслабват, в Западна България ще спрат и облачността там ще стартира да се раздира. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан вятър от север-североизток, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. С него ще продължи да нахлува леден въздух и тук-там в западните региони ще има условия за заледявания и поледици, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.
Температурите ще се намаляват, в множеството региони оптималните ще са сред 1° и 6°, по-високи - в източните региони от страната.

В 6 области от Южна България - Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен и Бургас е разгласен оранжев код за мощни дъждове. В други 16 предизвестията са с по-ниската жълта степен - за поледици, снеговалежи, мощен вятър и дъжд.

В планините ще е облачно, мъгливо и със снеговалежи. След обяд в масивите от Западна България преваляванията ще стопират и облачността ще се раздира. Вятърът последователно ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до сдържан. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 1°.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно, с по-значителни превалявания в южните региони. Ще духа сдържан вятър от север-североизток и до вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР