Днес валежи ще има в цялата страна, като в следобедните

...
Днес валежи ще има в цялата страна, като в следобедните
Коментари Харесай

Валежите се засилват до края на деня

Днес превалявания ще има в цялата страна, като в следобедните часове ще са краткотрайно интензивни. Главно в планинските региони ще са обилни и ще са съпроводени от гръмотевици, събощава Българска национална телевизия.

На места в Югозападна България, Родопската област и западните региони на Горнотракийската равнина ще има условия и за градушки.

Максималните температури ще се намалят, спрямо през вчерашния ден и ще са сред 13° и 18°. В София - към 13°. Вятърът ще бъде до сдържан, в следобедните часове от запад-северозапад.

През идващото денонощие облачното време ще се задържи. Ще има и превалявания от дъжд с гръмотевици, по-значителни тук-там, основно в планинските области, само че до вечерта в множеството региони ще спрат.

Вятърът още веднъж ще се обърне от североизток, ще бъде слаб до сдържан. Максималните температури едва ще се покачат и ще бъдат сред 15° и 22°, в София - към 16°. Вятърът ще е слаб, в източните региони до сдържан, от североизток.

За тези, които ще стават рано на Велика събота, минималните температури ще са сред 8° и 13°, в София - към 9°.

По Черноморието на следващия ден ще бъде облачно с превалявания от дъжд. На обособени места преваляванията ще са краткотрайно интензивни и съпроводени от гръмотевици. Вълнението на морето след обяд ще се усили и ще бъде 3 бала.

И в планините на следващия ден ще бъде облачно с превалявания, над към 1800 m - от сняг и тук-там ще са обилни по количество и съпроводени от гръмотевици. Вечерта обаче преваляванията ще отслабват и стопират. Ще бъде обаче прохладно, ще духа сдържан и мощен североизточен вятър.

В неделя, на Великден, ще доминира слънчево време. Следобед над планинските региони ще се развие купеста облачност, само че единствено на изолирани места ще превали временен дъжд. Максималните температури ще са сред 18° и 23°.

В понеделник и вторник преди обяд ще бъде най-вече слънчево. Следобед тук-там над западната половина от страната ще превали и прегърми. Температурите ще стартират да се покачват.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР