Днес в Западна България се очакват дъждове и понижение на

...
Днес в Западна България се очакват дъждове и понижение на
Коментари Харесай

В Западна България - дъжд, в Източна - жега

Днес в Западна България се чакат дъждове и намаляване на температурите, а в Източна - високи температури. За 13 области е обувен жълт код поради превалявания и гръмотевични стихии, оповестяват от НИМХ. 

Още от сутринта над Западна България, а след обяд и над централната част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. Има възможност за местни интензивни феномени. Над Източна България ще се задържи най-вече слънчево и горещо, с до сдържан югоизточен вятър. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще стартира да нахлува леден въздух. Температурите ще се намалят с 5°С-7°С. Максималните температури ще бъдат в необятен период: от 26°С в западните региони до 36°С тук-там в Източна България.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан вятър от югоизток. Максимални температури: 28°С-30°С. Температурата на морската вода е 24°С-27°С. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините в Западна и Централна България още преди обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места там ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан северозападен вятър, който до вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 22°С, на 2000 метра - към 13°С, съобщи новините.бг.

В четвъртък ще духа слаб до сдържан северен вятър и температурите на всички места ще се намалят. Преобладаващите оптимални ще са сред 25°С и 30°С. Краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии ще има на повече места в източната половина от страната, а в западната - вероятността за превалявания е дребна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР