Днес в зала „Запад“ на Народното събрание беше даден официален

...
Днес в зала „Запад“ на Народното събрание беше даден официален
Коментари Харесай

ВМРО с инициатива за край на Европа на две скорости

Днес в зала „ Запад “ на Народното събрание беше даден формален старт на общоевропейското начинание „ Доходен съюз “. То минава под мотото „ Равна заплата за еднакъв труд “.

Целта му е да провокира спор в Европейския парламент, който да постави завършек на Европа на две скорости. Това може да стане посредством разискването и гласуването на политики, които да станат наложителни за държавите-членки, считат от Вътрешна македонска революционна организация.

Започва и събирането на подписи за общоевропейски референдум.

Домакини на конференцията бяха народните представители от ВМРО-БНД.

"Тази самодейност е историческа. Тя визира това родните ни компании да са конкурентни с другите. Става дума за един по-справедлив Европейски Съюз. Сега е моментът, в този момент в Брюксел се взема решение какъв ще е Европейски Съюз в бъдеще. Ако Европейски Съюз и Европейска комисия бяха подхванали тези дейности преди години, през днешния ден нямаше въобще да приказваме за Европа на две скорости и да приказваме за Брекзит и ориста на Общността. Ние като партия имаме доста положителни връзки с двата съществени синдиката в България, както и с работодателските организации и се надяваме и от тях да получим поддръжка. Започваме диалози освен със синдикатите, само че и с други организации като работодателите, с цел да се реализира огромна поддръжка на самодейността ", сподели при откриването националният представител и учредителен секретар на Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов.

Михаил Петров, координатор за България на самодейността и ръководител на Националния юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация, от своя страна съобщи, че тази самодейност идва в най-правилния миг.

"Обезлюдяването на страните ни поради привлекателността на западните стопански системи, неравните заплащания са най-голямата опасност за обезлюдяване на страните от Източния блок. Брекзит сложи главния въпрос: Какъв ще е Европейски Съюз в бъдеще и ще се стреми ли да развива равно всички свои елементи?

Можем да използваме това начинание, с цел да сложим този въпрос – каква ще е ориста на Европейски Съюз. Всички страни, които се включиха в тази самодейност, имат сходни проблеми с нашите. Важно е да има правдивост и тъждество сред членовете на Европейски Съюз. Останалите страни от Европа не би трябвало да виждат в нас единствено работна мощ, само че и сътрудник. Миграцията е проблем номер едно в страните от така наречен Източен блок. От една страна имаме ниски приходи, а въпреки това липса на квалифицирана работна ръка. Младите хора отпътуват към Западна Европа, а хора от близкия Изток и Африка се заселват. Всеки човек има право да живее обикновено в своята страна ", уточни Петров.

Подписите за предизвикателство на референдум ще се събират по два метода. Обичайно – на бланки, които са идентични с тези за народен референдум, хората ще могат да се подписват на авансово оповестени места, и онлайн. Сайтът ще бъде преведен на български и напълно скоро ще бъде деен. След събирането на нужните 1 млн. подписа от целия Европейски Съюз, като за България минимумът е 12 хиляди, ще бъдат импортирани в Европейска комисия. Тя би трябвало да внесе настояванията за разглеждане в Екологичен потенциал и да одобри политики за реализиране на това начинание.

Мартон Дьондьоши, депутат в Унгарския парламент, създател на самодейността уточни за огромна победа това, че самодейността беше призната от Европейска комисия По думите му това значи, че смисълът на самодейността е значим. Този въпрос има легитимитет. Успехът зависи единствено от едно – какъв брой огромна гражданска поддръжка ще получи. Ако се съберат единствено минимално изискуемите подписи, Европейска комисия може да я спре. Ако 11 средноизточни страни, членове на Европейски Съюз, се организираме и наберем сериозна поддръжка, Европейска комисия не може да я спре. Ако с изключение на политически партии към нея се причислят други организации и църкви и я поддържат, тогава Европейска комисия няма да има мотив да я спре. Трябва да се съюзим и дружно да работим. Подготвени са документите на 22-та публични езика на Европейски Съюз, както и системата за събиране на подписите онлайн. Събирането на подписи на хартия би трябвало да се позволи от самите страни, уточни унгарският политик

Заместник-министърът на труда и обществената политика доктор Султанка Петрова от своя страна съобщи, че в нейния сектор са приходите от труд, обществена политика и обществено предприемачество. Отличи като извънредно значимо това какви ще бъдат приходите от труд в Европа и какви в България. Приоритет в работата на МТСП е тези приходи да се усилват и ние поставяме оптимални старания в тази посока. Надявам се, че с общи старания бихме могли да реализираме заплащането на труда да бъде идентичен в целия Европейски Съюз, тъй като всички сме очевидци на демографската злополука и на приключването на мозъци към други страни. Надявам се тази самодейност да успее и България да има своето почтено място в европейското семейство, съобщи Петрова.

В края на представянето на акцията депутатът Юлиан Ангелов откри подписката с искане за референдум. В нея подписите си поставиха всички народни представители от Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР