Днес в зала „Овална“ на БЧК се състоя кръгла маса,

...
Днес в зала „Овална“ на БЧК се състоя кръгла маса,
Коментари Харесай

Интелектуалци и родолюбиви организации издигнаха кандидатурата на Ангел Джамбазки за евродепутат


Днес в зала „ Овална “ на БЧК се състоя кръгла маса, на която се поставиха основите на гражданско обединяване за родолюбив поръчител. Символ на този поръчител е Ангел Джамбазки – евродепутат в настоящия Екологичен потенциал и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация.

Те единомислещо се сплотиха към личността и дейностите на Джамбазки и издигнаха кандидатурата му за идните евроизбори.



На събитието участваха интелектуалци, общественици, доценти, професори, неправителствени организации. Част от тях са: Андрей Слабаков, проф. Христо Смоленов, доцент Йордан Панов – човек на годината за 2017, проф. Руслан Костов, доцент доктор Александър Гребенаров, проф. Симеон Ананиев, проф. Ганчо Ганчев, ген. Радослав Пешлеевски, Явор Цаков, Сдружение „ Клъстър за зелен превоз “, „ Национален закостенял конгрес “, „ Балкански център за резистентност и екоинженеринг “ и други.

Присъстващите твърдо застанаха зад концепцията, че българската интелигенция е намерила сили и смелост да се опълчи на обезбългаряването. Да си родолюбец към този момент е влиятелно, обаче, борбата в този момент е по-трудна, тъй като патриотизмът в Европа носи нова бликам, която измества другите функционери да натрапват своите перверзни полезности. Битката за природосъобразност е патриотизмът, сподели проф. Смоленов.

Андрей Слабаков показа, че с Джамбазки мислят в една посока. Той се държи извънредно почтено в Екологичен потенциал. Той не не помни едно главно нещо – че е български евродепутат. Първо е българин, след това е евродепутат. Затова той би трябвало да е там и да ни пази. Европейски Съюз е вторичен. България е готина, съобщи режисьорът.



Акад. Георги Марков също изпрати своите поздравления и поддръжка за Джамбазки.

На кръглата маса беше поканен и евродепутатът Ангел Джамбазки, който сподели, че би трябвало да се слагат аргументирано нашите съществени цели. Той се обърна към всички, които го поддържат и показа, че на този стадий значими тематики, по които има потребност от тяхната поддръжка, са точно нулева миграция, затваряне на външните граници на Европейски Съюз, политика към новите мюсюлмански общности. През почтени договаряния може да се доближи до равновесие. Заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация акцентира още, че повода за Брекзит е опитът на Брюксел да дефинира метода на живот на хората във Англия.

По време на събитието беше прочетена декларация от името на всички родолюбиви организации в поддръжка на кандидатурата за евродепутат на Ангел Джамбазки. В позицията се споделя, че би трябвало да се отстоява българския интерес в Европа и България да поведе Балканите към една нова Европа. Човекът, който може да го направи е Ангел Джамбазки.

Ето и цялостния текст на декларацията:

Ние, представителите на родолюбиви организации,

Като имаме вяра, че патриотизмът е обединителна и човеколюбива концепция,

уверени, че Европа може да бъде мощна, когато е Европа на отечествата,

като не забравяме принадлежността на страната си към Европейския съюз и НАТО,

вярвайки, че България и Македония имат освен общо минало, само че и общо бъдеще,

изповядвайки концепциите на просветения национализъм,

одобряваме следната

Д Е К Л А Р А Ц И Я

Възрожденският, европейски национализъм е бъдещето на България. Политиката на разсъдъка е бъдещето на Европа. Само по този начин Европа все по-малко ще зависи от Изток, или от Запад, а ще разчита на личните си сили. Защото ще се осланя не на подправения демократичен план, а на националните си истории и обичаи.

Консервативната вълна не е антиевропейска, тя е лекарството за Европа. Европа би трябвало да се възползва от най-силното, което има - това, че е общ брой от дълбоки, хилядолетни национални корени, че е притежател на християнски полезности и че е място на разсъдък и взаимност, а не на обществени утопии, набожен фундаментализъм и каквито и да било политически крайности.

Ние знаем каква е алтернативата за България и алтернативата за Европа – това е патриотизмът. Затова в идните избори за Европейски парламент ще пазиме българския национализъм. Така ще надградим почналото в последните години сливане на патриотични, консервативни у нас и ще дадем късмет на патриотизма, разсъдъка и евроатлантическата принадлежност да станат единни и мощни.

В името на това ние поддържаме кандидатурата на най-успешния български представител в Европейския парламент – Ангел Джамбазки. И призоваваме всички родолюбци и техните партии и организации да застанат зад неговата кандидатура в една обединена листа.

Европа би трябвало да покаже един стандарт в западната и източната си част. Трябва да постави ясна и непреодолима граница за хора и страни, които не съблюдават нейните полезности. И тази граница е България. Ние сме челен пост на цивилизования, правовия свят. И по тази причина нашата отговорност е двойна.

Трябва да спрем безконтролната миграция, би трябвало да защитим страните си, би трябвало да попречим на Брюксел в самоубийството на Европа, би трябвало да спрем заличаването на националните страни, би трябвало да чуем гласа на народите си, а на служителите, би трябвало да се борим за ползите и на по-малките против егоизма на огромните, би трябвало да реформираме Съюза, би трябвало да спрем разпространяването на демократичния фашизъм, би трябвало да спрем самобитната война в Европа и циганизацията на България.

И би трябвало да отстояваме българския интерес в Европа! България би трябвало да поведе Балканите към една нова Европа.

Затова би трябвало да изберем такива български представители в Европейския парламент, които да пазят и България, и Европа. А не външни ползи.

Да подкрепим Ангел Джамбазки!

Да живее България!
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР