Днес в Тетевен се проведе 7-то издание на традиционния празник

...
Днес в Тетевен се проведе 7-то издание на традиционния празник
Коментари Харесай

Традиционният Трабантфест се проведе в Тетевен

Днес в Тетевен се организира 7-то издание на обичайния празник на феновете на ретро колите „ Трабантфест “. Събитието е част от Програмата за развиване на туризма в община Тетевен за 2019 година и хепънинга,,Лято 2019 – туризъм за всички “.
Кметът на общината – лекар Мадлена Бояджиева - посрещна всички фенове на ретро марката на площад „ Сава Младенов “, като след обширен оглед на колите връчи Купата на Кмета на Ана Миланова от Враца. Дамата показа обновен трабант с цветна украса. Заместник-председателят на Наказателен кодекс „ Трабант “ – Цветан Найденов и Вълчо Стаменовски – уредник на феста пък връчиха на лекар Бояджиева оценката за " Най-гостоприемна община ", както и тениска с надпис Кмет №1. Заместник-кметовете на община Тетевен - Свилен Русинов и Тони Стоев - също почетоха събитието, a oтец Павел от село Рибарица отслужи водосвет за всички водачи.
В своеобразното ревю се включиха съвсем 80 ретро фенове от цялата страна, които показаха своите коли на гостите и жителите на общината , кой от кой по-атрактивен. Бе извършен и конкурс за достоверност на колите на марката „ Трабант “, като с изключение на грамоти за присъединяване, които получиха всички собственици-ентусиасти, бяха раздадени оценки и за най-хубава реституция, достоверност, чудатост, минимален пробег, най-запазен, най-стар и най-нов автомобил на емблематичната марка и още редица други призове.
На площада, с изключение на трабанти, бяха изложени и коли от добре познатите от предишното марки „ Лада “, „ Вартбург “, както и редкия „ Москвич 311 “. За първи път бе показан и реставриран модел „ Газ-67 “, участник в Парада на успеха в Берлин, състоял се на 7 септември 1945 година при Бранденбургската врата, единствено пет дни след края на Втората международна война. Собственикът на неповторимия автомобил - тетевенецът Младен Милев - бе извънредно горделив, че този автомобил получи и своето първо показване точно в Тетевен след 6-годишна реституция.
Последва и атрактивно автодефиле по улиците на града, а проявата продължи с осъществяване на съревнование по майсторско ръководство на „ Трабант “ до и над 600 кубика. При мъжете в конкуренцията с трабант под 600 кубика първото място окупира Ангел Лалев, следван от Момчил Атанасов и третия Марин Калчев. В надпреварата над 600 кубика първи бе Марин Калчев, второто място зае Стоян Стаменовски, а трети остана Момчил Атанасов. За най-бърз трабант в клас над 600 кубика върхът бе за Момчил Атанасов от Търговище, а в клас под 600 кубика – за Стоян Стаменовски от Ботевград.
При дамите забележително майсторство показва Лора Маринова, като след нея се подредиха Елина Николова и Ирена Нешколова. Специално отличие получи Лео Ангелов от Тетевен, който бе най-малкият участник във феста. Невероятно шоу с детски трабант направи и Димитър Тодоров на 7 година от Каварна. Участниците във форума не пропуснаха да се разходят до местността „ Костина “ в село Рибарица, където по традиция сервираха венец пред паметника на огромния бунтовник Георги Бенковски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР