Днес в сутрешните часове все още на отделни места, главно

...
Днес в сутрешните часове все още на отделни места, главно
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър в 10 области, сняг ще обхване голяма част от страната

Днес в утринните часове към момента на обособени места, основно в планинските региони ще има валежи от сняг. Ще духа до сдържан, в Дунавската низина и западните региони на Горнотракийската равнина краткотрайно мощен северозападен вятър. Минималните температури - сред минус 2° и 3°, оптимални - сред 4° и 9°, в София към 4°.

Вечерта от северозапад ще стартира бързо нарастване на облачността, ще завали най-вече сняг, който през нощта против събота ще обхване по-голямата част от страната.

В планините ще има променлива облачност. Главно в утринните часове ще има валежи от сняг. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 1°, на 2000 метра - към минус 8°.

В събота ще бъде облачно, прохладно, с превалявания от сняг. Значителни по количество ще са в Северна България и планините, където ще има условия за виелици и навявания. Минималните температури ще са сред минус 5° и 0°, а оптималните - сред 3° и 8°.

В неделя с насочване напразно от север ще нахлува леден въздух и температурите ще се намалят доста, оптималните в по-голямата част от страната ще са негативни. Ще бъде най-вече облачно, на обособени места ще има и слаби превалявания от сняг. В началото на новата седмица захлаждането ще продължи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР