Днес в страната се провеждат местни избори.Изборният ден започва в

...
Днес в страната се провеждат местни избори.Изборният ден започва в
Коментари Харесай

България избира местна власт

Днес в страната се организират локални избори.

Изборният ден стартира в 7 часа и завършва в 20 часа. Ако пред седкициите има чакащи, той може да бъде продължен с 1 час.

На настоящия локален избор претендентите и искащите да станат кметове на общини наброяват близо 1 200 души.

Кандидатите за общински съветници са съвсем 29 000. Около 6,5 млн. българи имат право на глас. Това са хората с непрекъснат адрес в съответната община. На локалните избори може да се гласоподава и по сегашен адрес, само че единствено в случай че гласоподавателят е декларирал това преди 26 април тази година.

В страната ни в този момент има 397 кметства, в които претендентът за кмет е единствено един, само че неговат кандидатура също ще бъде подложена на избор.

отбележат избора си с хикс или с отметка, само че наложително със наследник химикал. И тази година има алтернатива " не поддържам никого ".

Днес, както и във вчерашния Ден за размисъл, е неразрешена пропагандата.

На някои места в деня на изборите е неразрешена и продажбата на алкохол - в Пловдив и във Варна е безусловно неразрешено да се купува алкохол в изборния ден. В Столичната община е неразрешено това единствено и само в изборните комисии и в региона към тях.

Вчера изтече и крайният период, в който участниците в изборите би трябвало да заявяват пред Сметната палата даренията, получени по време на акцията. Досега са оповестени близо 1 200 000 лева, а непаричните дарения са за съвсем 25 хиляди лв., заяви Българска национална телевизия.

Цената на актуалните локални избори се пресмята на над 70 млн. лв.. Това ще бъде най-скъпият и най-сложният избор до момента в България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР