Днес в столицата ще се проведе 43-ия Софийски маратон. Стартът

...
Днес в столицата ще се проведе 43-ия Софийски маратон. Стартът
Коментари Харесай

Затварят няколко улици заради Софийския маратон


Днес в столицата ще се организира 43-ия Софийски маратон. Стартът на конкуренцията е тъкмо 9:30 часа пред Националния стадион „ Васил Левски “. Част от столичните улици ще бъдат затворени за прекосяване на участниците.

До финала на маратона в 16.00 часа се не разрешава престоят и паркирането на коли в региона на стадиона. Движението по ул. “Гурко “ от бул. “ Васил Левски “ до бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ е спряно още оит събота следобяд. Днес до 16 часа се затварят и бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ сред бул. „ Цар Освободител “ и ул. „ Фритьоф Нансен “. Коли няма да се движат и по част от ул. „ Фритьоф Нансен “ и от източното платно на бул. „ Витоша “. Спряно ще бъде придвижването по прави от булевардите „ България “, „ Пенчо Славейков “, „ Петко Каравелов “, „ Черни връх “ и „ Драган Цанков “, както и по улиците „ Бяла църква “, „ Арсеналски “.

Променят се и маршрутите на автобусни линии 72, 75, 76, 94, 102, 204, 506 и 604. Софийският маратон е с 34-годишна история и се подрежда до емблематичните маратони в Берлин, Лондон, Чикаго и Бостън. Бягането ще се организира в три дисциплини, надлежно на 10, 21 и 42 км. Очаква се участниците в надбягването да надвишават 4000 хиляди, от които над 700 са състезатели, пристигнали от чужбина.За първи път през тази година в маратона ще бъде включена и паралелна скоростна права с дължина от 40 метра. Софийскиятамаратон застава и зад доста благотворителни дела.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР