Днес в София се състоя официалното откриване на центъра за

...
Коментари Харесай

Атос отвори глобален център за киберсигурност в София


Днес в София се състоя формалното разкриване на центъра за киберсигурност на Атос
(снимка: Атос)

Френският ИТ колос Атос отваря нов световен център за киберсигурност в София. Това е 16-ият център за киберсигурност, който групата основава в международен мащаб, а задачата му е да обслужва организации по целия свят в областта на киберзащитата посредством непрекъснато наблюдаване, следене и разрешаване на произшествия.

В рамките на Централна Европа Атос оперира центрове за киберсигурност още в Хърватия, Румъния и Полша. „ С увеличението на нашите клиенти в Европа, в това число и в България, за нас беше естествено решение да открием своя идващ център за киберсигурност точно в София, където към този момент имаме превъзходен екип от цифрови експерти”, сподели Крис Море, старши вицепрезидент киберсигурност в Атос.
още по темата
Центровете за киберсигурност на Атос по света обработват над 31 милиарда инцидентна на ден, оповестиха от компанията. Новият център в София ще предлага цялостна гама от услуги за киберзащита, включително мониторинг, разбор на произшествия и други, употребявайки изкуствен интелект и машинно образование.

В световен мащаб, експертите на Атос, заети в областта на кибер-услугите, са над 6000. С отварянето на новия център Атос чака да наеме над 50 експерти в региона на киберсигурността в София до края на 2022 година. Предвижда се центърът да усили своите чиновници до 300 в идващите няколко години.

В България групата на Атос e представeна от две компании с общо над 1500 чиновници – Atos IT Solutions & Services и Atos Bulgaria Competency Center.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР