Днес в София на училище тръгват над 136 000 ученици

...
Днес в София на училище тръгват над 136 000 ученици
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Всяка година броят на учениците в столицата се увеличава

Днес в София на учебно заведение потеглят над 136 000 възпитаници и всяка година броят им се усилва, за разлика от другите градове в страната. За първи път учебния предел в столицата тази година прекрачват над 12 000 деца, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на тържеството за откриването на новата образователна година в 28 СУ „ Алеко Константинов “ в кв. „ Красна поляна “, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ За мен е голямо наслаждение да открия образователната година в София от тук – 28-о учебно заведение, с най-прекрасните деца, които виждам, най-талантливите, които знаят безусловно наизуст химна. Разбира се зная какви старания са нужни на учителите за това да научите, да подготвите дребните деца, учениците за идващите стадии “, приветства Фандъкова възпитаниците на учебното заведение и техните преподаватели.

Столичният кмет поздрави за първия образователен ден и родителите, като ги увери, че изпращат децата си в положителни ръце. Със „ Скъпи първокласници, на добър час! Да ви е занимателно, радостно, забавно, да намерите новите си другари тук! Пожелавам една здрава, щастлива, присъствена образователна година! “, се обърна Фандъкова към най-малките.

В средата на октомври ще бъде открита публично новата част на учебното заведение, в която ще се образоват учениците в начално обучение. По думите на кмета Йорданка Фандъкова това е най-модерната, новаторска и красива учебна постройка в София. Предстои и цялостна рационализация на остарялата постройка. Със започване на образованието в двете здания, учениците ще преминат на едносменен режим.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР