Днес в следобедните часове се очакват краткотрайни повишения в старопланинските

...
Днес в следобедните часове се очакват краткотрайни повишения в старопланинските
Коментари Харесай

МОСВ предупреди за повишение на речните нива и възможни наводнения. Вижте къде се очакват

Днес в следобедните часове се чакат краткотрайни покачвания в старопланинските притоци на реките Искър, Вит, Осъм и Янтра.

 

Във вторник и сряда речните равнища в Дунавския басейн ще се намаляват. Във вечерните часове в сряда и през нощта против четвъртък вследствие на превалявания, ще има покачвания на речните равнища в целия басейн.

 

По-значителни ще са покачванията във водосбора на р. Искър над бент. Панчарево и във водосборите на р. Русенски Лом. В четвъртък речните равнища ще се намаляват.

 

Краткотрайни покачване на речните равнища ще има през днешния ден във водосборите на южночерноморските реки. От сряда вечерта до обедните часове на идващия ден ще има покачвания на речните равнища в целия Черноморски басейн.

 

Повишения на речните равнища се чака през днешния ден и в Източнобеломорския басейн, по-съществени във водосбора на р. Тунджа над бент. Копринка и на родопските притоци на р. Арда. Във вторник и сряда равнищата на следените реки ще се намаляват. От сряда вечер до обедните часове на идващия ден, вследствие на превалявания, ще има покачвания на речните равнища в целия басейн.

 

Прогнозите за през днешния ден демонстрират, че се чакат краткотрайни покачвания на водните равнища и в рилските, пиринските и родопските притоци на реките в Западнобеломорския басейн. От вторник речните равнищата ще се намаляват.

 

От Министерство на околната среда и водите предизвестяват, че вследствие на интензивни превалявания има заплаха от пораждане на поройни наводнения от сряда вечер до четвъртък заран във водосбора на р. Камчия (р. Луда Камчия, р. Нейковска), както и във водосборите на реките Тунджа (р. Беленска), Марица (р. Въча - горното течение на главната река и притоците р. Читакдере, Тенесдере, р. Широколъшка, р. Триградска, р. Чайрдере).

 

Както и на Арда (в горното течение по главната река, р. Черна река, р. Бяла река, р. Есенишка,р. Елховска, р. Текирска, р. Боровинска, р. Черешовска, р. Върбица в горното течение по главната река) и във водосбора на река Доспат (р. Осиковска).
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР