Днес в публичното пространство беше пусната информация от ГДНП, в

...
Днес в публичното пространство беше пусната информация от ГДНП, в
Коментари Харесай

Проф. Костадин Ангелов: Повече от 2 месеца отлежават в МВР сигнали за нарушения, по които Рашков мълчи

Днес в общественото пространство беше пусната информация от ГДНП, в която се твърди погрешни изказвания за злоупотреби по време на възлагане на поправки в Александровска болница, когато аз съм бил шеф. Коментарът ми по тази тематика е следният: Това е следващият политически пиар, спешен политически пиар на Бойко Рашков и за последните месеци той се потвърди като един добър политически пиар, само че доста неприятен полицай. Втора тематика – желая да ви кажа по какъв начин наподобява лицето на закононарушенията сега в Александровска болница. Раздаваме на всички документи, които удостоверяват моите думи. Това сподели проф. Костадин Ангелов на брифинг пред публицисти в Народното събрание.

„ Първо, на въпрос на Христо Гаджев насочен до министъра на опазването на здравето получаваме информация за консултантски контракти, подписани по време на ръководството на сегашни шеф с юридически лица. Ще ви дам образец – контракт с адвокатско сдружение, като цената на контракта е 3000 лева за 20 работни часа на месеца, а над избраните месечни часове – по 234 лева за отработен час. Именно по тази причина изпратих писмо до министъра на опазването на здравето, който назначи одит “, описа Ангелов и добави:

„ Заключението на отчета е: Сключените последни 4 контракта съставляват повсеместен развой, включващ обособени стадии и надлежно общата стойност на четирите контракта възлиза на 143 520 лева с Данък добавена стойност. Общата стойност без Данък добавена стойност попада в праговете на член 20, алинея 3 т. 1 от Закон за обществените поръчки и изисква провеждането на поръчка по Закон за обществените поръчки посредством събиране на оферта посредством публикация или покана. Изложеното значи, че възложителят е позволил делене на поръчката, с което не са спазени редица членове. Освен това в един от договорите изпълнителният шеф на лечебното заведение е представено нормативно условие по член 162 алинея 2 от ЗУП, който е анулиран от 2015 година, т.е. базират се на анулирани законови текстове, с цел да се вземат пари от лечебното заведение. „ Във връзка с откритите нарушавания по неспазване на условията по Закон за обществените поръчки следва да бъдат сезирани способените органи “

„ На 1 февруари с писмо с входящ номер до Министерство на вътрешните работи, с кое вие разполагате, аз уведомих Министерство на вътрешните работи за този одитен отчет. До момента министър Рашков мълчи за тези престъпления. Очаквам същия жар в дейностите и същата персонална ангажираност на министъра на вътрешните работи за предприемане на незабавни дейности по тези престъпления “, в умозаключение сподели Ангелов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР