Днес в понеделник, 15 януари, анализаторската компания Counterpoint Research изброи

...
Днес в понеделник, 15 януари, анализаторската компания Counterpoint Research изброи
Коментари Харесай

Обявиха най-популярните смартфони на най-големия пазар

Днес в понеделник, 15 януари, анализаторската компания Counterpoint Research изброи най-популярните смарт телефони на най-големия в света пазар на такива устройства – китайският.

В водач по продажби в Китай към края на 2017 година се трансформира моделът Oppo R9s, на който се пада към 3% от търсенето. На второ място се подрежда апаратът iPhone 7 Plus с 2,8-процентен индикатор. Тройката на най-хубавите смарт телефони се затваря от Vivo X9 (2,7%).

В топ 10 на най-търсените смарт телефони в Китай също по този начин се подреждат следните артикули: Oppo A57, iPhone 7, Oppo R11, Vivo Y66, Honor 8 Lite, Xiaomi RedMi Note 4X и Honor Enjoy 6X.

Както може да се види, телефоните на Samsung не попадат в класацията, която включва най-вече артикули на китайските производители.

Моделите от приблизително равнище са заели по-голямата част от китайския пазар, а iPhone 7 стана единственият представител на премиалния сегмент в топ 10.

В изследването на Counterpoint Research се показва, че средномесечната реализация на всички 10 изброени модели в Китай е 1 млн. броя през 2017 година. 

Според специалистите от IDC, през третото тримесечие на 2017 година, делът на Huawei на китайския пазар на смарт телефоните е бил в размер на 19,4% от пазара. Зад него стоят Oppo, Vivo, Xiaomi и Apple.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР