Днес в парламента изслушахме служебния регионален министър Виолета Коритарова по

...
Днес в парламента изслушахме служебния регионален министър Виолета Коритарова по
Коментари Харесай

Нанков: Регионалното министерство търпи щета след щета, откакто ГЕРБ не управлява

Днес в Народното събрание изслушахме служебния районен министър Виолета Коритарова по две значими тематики - напредъка на строителството на скоростния път сред Видин и Ботевград и на осъществяването на програмата за общински планове. Генералният извод, който върша без удовлетворение, а с мъка е, че през последните три години и половина, откогато не ръководи ГЕРБ, е нанесена огромна вреда на администрацията. И тя е, че е оставена да загуби движение в работата - тъй като е била ръководена некадърно. Това написа във фейсбук профила си депутатът от ГЕРБ Николай Нанков, някогашен министър на районното развиване. 

" Министерство на регионалното развитие е министерството с една от най-висококвалифицираните администрации и тя дава максимума от себе си, когато не е ръководена от популисти ", добави той.

" За Видин-Ботевград три години са минали в забатачени процедури. За общинските стратегии пък нереално дребен брой чиновници са натоварени с голяма по размер работа (10 души, включително и такива по майчинство, дават отговор за над 2250 проекта).

От Политическа партия чухме единствено оправдания и философстване по посока на Луната. Разбира се, и индиректни упреци към ГЕРБ - като че ли ние сме управлявали през последните 3 години и половина. Но на тях все ГЕРБ им е отговорен - нищо ново. Имаха цялата власт. Резултатът е жалък.

Сега би трябвало готовност и поддръжка на администрацията - да се сътвори нужният потенциал в Министерство на регионалното развитие, с цел да може дейно да се ръководи и да се управлява осъществяването на огромната общинска стратегия за близо 5 милиарда лева - по този начин както основни дирекции със стотици чиновници ръководят оперативните стратегии. В Оперативна програма “Регионално развитие” да вземем за пример, която е с запас от 4,3 милиарда лева (сумата е без средствата от Фонда за обективен преход) работят почти 130 души. А по капиталовата стратегия на общините, която е за 4,6 милиарда лева - 10 души. Изводът е, че министърът на Политическа партия не е основал съвсем никакъв административен потенциал в Министерство на регионалното развитие за осъществяването, контрола и отчитането й. Така че е належащо незабавно подсилване на капацитета за пълноценна работа по общинската стратегия, която не е кратковременен ангажимент, а с дълъг небосвод.

Но най-много е нужно да се стабилизира политическата среда и да проработи едно умело и висококвалифицирано държавно управление. За да се взимат трайни управнически решения и да се реализират положителните резултати, които хората чакат от нас, политиците ", написа още Нанков.

Днес в Народното събрание изслушахме служебния районен министър Виолета Коритарова по две значими тематики - напредъка на строителството на скоростния път сред Видин и Ботевград и на осъществяването на програмата за общински планове. Генералният извод, който върша без удовлетворение, а с мъка е, че през последните три години и половина, откогато не ръководи ГЕРБ, е нанесена огромна вреда на администрацията. И тя е, че е оставена да загуби движение в работата - тъй като е била ръководена некадърно.

Министерство на регионалното развитие е министерството с една от най-висококвалифицираните администрации и тя дава максимума от себе си, когато не е ръководена от популисти. За Видин-Ботевград три години са минали в забатачени процедури. За общинските стратегии пък нереално дребен брой чиновници са натоварени с голяма по размер работа (10 души, включително и такива по майчинство, дават отговор за над 2250 проекта). От Политическа партия чухме единствено оправдания и философстване по посока на Луната. Разбира се, и индиректни упреци към ГЕРБ - като че ли ние сме управлявали през последните 3 години и половина. Но на тях все ГЕРБ им е отговорен - нищо ново. Имаха цялата власт. Резултатът е жалък. Сега би трябвало готовност и поддръжка на администрацията - да се сътвори нужният потенциал в Министерство на регионалното развитие, с цел да може дейно да се ръководи и да се управлява осъществяването на огромната общинска стратегия за близо 5 млрд.лв. - по този начин както основни дирекции със стотици чиновници ръководят оперативните стратегии.

В Оперативна програма “Регионално развитие” да вземем за пример, която е с запас от 4,3 милиарда лева (сумата е без средствата от Фонда за обективен преход) работят почти 130 души. А по капиталовата стратегия на общините, която е за 4,6 милиарда лева - 10 души. Изводът е, че министърът на Политическа партия не е основал съвсем никакъв административен потенциал в Министерство на регионалното развитие за осъществяването, контрола и отчитането й. Така че е належащо незабавно подсилване на капацитета за пълноценна работа по общинската стратегия, която не е кратковременен ангажимент, а с дълъг небосвод. Но най-много е нужно да се стабилизира политическата среда и да проработи едно умело и висококвалифицирано държавно управление. За да се взимат трайни управнически решения и да се реализират положителните резултати, които хората чакат от нас, политиците.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР