“Днес в отговор на мое официално искане очаквах председателят на

...
“Днес в отговор на мое официално искане очаквах председателят на
Коментари Харесай

Денков поиска освобождаване на председателя на ДАНС Пламен Тончев

“Днес в отговор на мое публично искане чаках ръководителят на ДАНС Пламен Тончев да показа стимулирано решение за освобождение на заместител - ръководителя на ДАНС Деньо Денев. Вместо това получих отвод поради липса на причини ”. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Денков разясни, че отводът му дава сигнал, че Тончев утвърждава противозаконните дейности на заместител - ръководителя на ДАНС. “Изпратих претекстовете си на президента Радев за освобождение на Пламен Тончев като ръководител на ДАНС ”, съобщи още Денков.

Денев е създателят на справката от ДАНС от 26.10 съдържащи манипулативни изказвания и внушения, с нея ДАНС даде началото на саботажа против машинното гласоподаване. Според отчет на ДИКСИ тази информация е в нарушаване на закона и против публичния ред. Отказът на ръководителя на ДАНС да освободи своя заместител е удар против националната сигурност и демокрацията в България, означи Денков.

Премиерът разяснява, че в този състав на ДАНС не може да се подсигурява устойчивостта за гарантиране на системата за сигурност. “Ще публикуваме отчет с претекстовете за какво ще желаеме оставката на ръководителя. Все още нямаме име за негов заместител ”, акцентира Денков. Относно сътрудниците в ръководството министър председателят сподели, че би трябвало да мине вторият тур на локалните избори и тогава ще се разяснява по какъв начин ще продължи националното ръководство и дали ще има промяна на министри. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР