Днес в общините Петрич, Сандански и Кресна е обявен ден

...
Днес в общините Петрич, Сандански и Кресна е обявен ден
Коментари Харесай

Траур в Сандански, Петрич и Кресна в памет на погълнатите от пожар лесничеи

Днес в общините Петрич, Сандански и Кресна е разгласен ден на печал в памет на двамата лесничеи , починали в пожара край санданското село Петрово. Отменени са публичните събития, а знамената на публичните здания ще бъдат свалени на половина в символ на респект и почитание.

По време на пожара трети горски чиновник е получил тежки изгаряния и е настанен в здравно заведение без заплаха за живота.

От през днешния ден със заповед на министъра на земеделието се не разрешава паленето на стърнища на земеделските площи. Това беше решено нощес на незабавна среща, свикана от премиера Стефан Янев.

„ Призивът е към всички жители, към всички българи, без значение дали са овластени с власт, като стартираме от области, общини, кметове на кметства, съответните чиновници на горски стопанства, на пожарната, военни и така нататък Призивът ми е към всеки български жител – бъдете бдителни и с вашата активност не позволявайте да се получават условия за основаване на пожари “, съобщи Стефан Янев, който изрече и съболезнования на фамилиите на починалите.

Съболезнования на фамилиите, околните и сътрудниците на горските чиновници изрази и президентът Румен Радев.

" Необходима е цялостна готовност на всички виновни институции за справяне с бедствието с главен акцент запазване на човешкия живот ", акцентира още президента в пост в обществените мрежи.

Очаква се всички регионални шефове да свикат спешните щабове по места, с цел да се координират с страната. Обмисля се и система за обявяване, която да улесни връзката сред локално и национално равнище при пожари, стана ясно още на срещата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР