Днес, в Областна администрация Видин се проведе работна среща, на

...
Днес, в Областна администрация Видин се проведе работна среща, на
Коментари Харесай

Обсъдиха зимното поддържане на републиканската пътна мрежа във Видинска област

Днес, в Областна администрация Видин се организира работна среща, на която се разискаха подготвителните дейности на виновните териториални структури и пътноподдържащи компании, по отношение на идния зимен сезон.

Освен проходимостта на пътищата от републиканската пътна мрежа в област Видин, присъстващите разискаха и дейностите при пораждане на усложнена пътна конюнктура.

            На срещата участваха заместител регионалният шеф Шишман Чаушев, шефът на Областно пътно ръководство Пламка Радославова, Владимир Герасимов шеф бранш „ Пътна полиция “ при ОДМВР Видин,  Димитър Димитров от  РДПБЗН Видин, шефове и механически ръководители на пътните компании „ ПСТ-Видин “ ЕООД, „ Пътно поддържане-Белоградчик “ ЕООД и „ БКС-Бъдинстрой “ АД, както и експерти от Районните пътни служби Видин, Белоградчик и Кула.

            Представителите на трите пътни сдружения, виновни за поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на региона, рапортуваха за основаната организация през зимния сезон. От информацията стана ясно, че към сегашния миг компаниите са провели обзор на техниката, обезпечени са количества инертни материали и химически субстанции на опорните пунктове, както и надзор за обезпечаване на естествена проходимост на пътната мрежа. Няма проблеми с организацията по зимното поддържане на републиканската пътна мрежа и компаниите са в цялостна подготвеност за идния зимен сезон.

            В хода на диалозите бяха дискутирани и проблеми свързани с инструктажа на водачите на профилираните коли за зимно поддържане и затварянето на пътните сектори за разчистване.

            В края на срещата заместител регионалният шеф Шишман Чаушев благодари на присъстващите и означи, че обезпечаването на проходими пътища при зимни условия е от първостепенно значение за гарантиране сигурността на участниците в придвижването.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР