Днес в област Търговище е регистриран нов случай на заразяване

...
Днес в област Търговище е регистриран нов случай на заразяване
Коментари Харесай

Пациент на Хемодиализата към МБАЛ е новият случай на COVID-19 в Търговище

Днес в област Търговище е регистриран нов случай на заразяване с ковид. Последният открит болен е от село Крепча, община Опака, оповестиха от регионалната администрация след изключително съвещание на Кризисния щаб за битка с разпространяването на болестта.

Мъжът към този момент няма недоволства. Той пациент на Отделението по хемодиализа в МБАЛ - Търговище и три пъти седмично следва да минава процедура там. За улеснение и сигурност, е настанен в Инфекциозното поделение на лечебното заведение. Предстои да бъдат издирени контактните му.

Бременна жена и млад мъж са инфектирани с ковид в Търговище

От Щаба оповестиха, че в региона към този момент са регистрирани 6 случая на излекувани от COVID-19. Двама са умрелите, в резултат на болестта. В Инфекциозно поделение на болничното заведение са приети в болница 4 инфектирани поданици на региона.

В болница в Русе се лекува един човек от област Търговище. Заразени са още 4-ма души, които са сложени под домашна карантина.

Д-р Иван Светулков, шеф на МБАЛ - Търговище, е съобщил, че сега в Инфекциозно поделение се лекуват 7 пациенти, измежду които и поданици на други области, при потенциал 13 кревати.

38 от чиновници на детски градини в Търговищко и в Антоновско са тествани за COVID-19

Представителите и на трите многопрофилни лечебни заведения в региона - в Търговище, в Попово и в Омуртаг, ЦСМП - Търговище и СОБАЛ "Д-р Тасков " са съобщили, че разполагат с персонални защитни средства и средства за стерилизация.

От Щаба допълват още, че превантивни инспекции в нощни заведения, нощни питейни заведения и сходни развлекателни заведения ще бъдат подхванати от чиновниците на ОД на Министерство на вътрешните работи - Търговище, за реализиране на надзор по Заповедта на министър Кирил Ананиев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР