Днес в Обединеното кралство стартира шестмесечен пробен период на четиридневна

...
Днес в Обединеното кралство стартира шестмесечен пробен период на четиридневна
Коментари Харесай

Започва мащабен тест на 4-дневната работна седмица във Великобритания

Днес в Обединеното кралство започва шестмесечен експериментален интервал на четиридневна работна седмица.

Очаква се към 30 английски компании да вземат присъединяване в пилотния план, при който чиновниците, работещи с един ден по-малко в седмицата, няма да получават по-ниско заплащане.
Вместо това от тях ще се изисква да поддържат 100 % продуктивност през 80 % от работното си време
Кампанията е стартирана от „4 Day Week Global“. В партньорство с мозъчния концерн „Autonomy“, акцията „4 Day Week UK“ и откриватели от университетите в Кеймбридж, и Бостън, предават от Метро.
Джо О’Конър, началник на пилотната стратегия на „4 Day Week Global“, съобщи:
Все повече предприятия минават към тактики, ориентирани към продуктивността, с цел да могат да понижат работното време на служащите, без да понижават заплащането. Радваме се на възходящата динамичност и интерес към нашата пилотна стратегия и към четиридневната работна седмица в по-широк проект.

Четиридневната работна седмица е предизвикателство за настоящия модел на работа и оказва помощ на фирмите да се откажат от елементарното премерване на това какъв брой време хората са „на работа“ и да се съсредоточат върху създадената продукция.

Пилотният план в Обединеното кралство ще се организира паралелно с други тествания в Съединени американски щати, Ирландия, Канада, Австралия и Нова Зеландия.
Правителствата на Испания, както и на Шотландия, към този момент започнаха тествания на четиридневната работна седмица
На фирмите, участващи в пилотния план, измежду които и софтуерната компания Canon, ще бъде препоръчан пакет от поддръжка. Той включва семинари, попечителство, работа в мрежа и достъп до университетски проучвания на международно равнище.

Изследователите ще работят с всяка организация, с цел да измерят въздействието върху продуктивността, благосъстоянието на служащите, както и въздействието върху околната среда и равенството сред половете.

Няколко изследвания демонстрират, че прекосяването към четиридневна работна седмица покачва продуктивността и благосъстоянието на чиновниците.

Когато Microsoft тества, без загуба на заплата в офиса си в Япония, продуктивността се е повишила с 40 %.

Досега шест английски компании са се присъединили в изпитването, като се твърди, че други компании обмислят да го създадат, в това число колосът Morrisons.
Брендън Бърчъл, професор по обществени науки в университета в Кеймбридж, съобщи:
След като обществените и екологичните изгоди от по-кратката работна седмица стават все по-ясни, поддръжката на жителите все по-широка, а технологиите за поддържане на продуктивността са разполагаем, пристигна време от ден на ден организации да създадат крачка напред и да схванат практическите аспекти.

Тази скица има голям капацитет да премине от диалози за общите преимущества на по-кратката работна седмица към целенасочени полемики за това по какъв начин организациите могат да я приложат по най-хубавия вероятен метод.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР