Днес в Народното събрание ще се проведе редовния парламентарен контрол.

...
Днес в Народното събрание ще се проведе редовния парламентарен контрол.
Коментари Харесай

Премиерът и вицепремиерите ще участват в парламентарния контрол

Днес в Народното събрание ще се организира постоянния парламентарен надзор. Министър-председателят ще дава отговор на две питания. Едното, обвързвано с политиките в областта на децентрализацията. Другото е обвързвано с изявления на Петков в общественото пространство. Вицепремиерът Калина Константинова ще дава отговор още за оптимизацията на администрацията посредством нововъведения и спестовност от мащаба през 2022 година

Вицепремиерът Нинова ще дава отговор на въпроси за ремонт на язовир „ Огоста “. Към вицепремиера Борислав Сандов има запитване за Националния проект по изменение на климата. Обичайно значително са въпросите към вицепремиера Гроздан Караджов, който ще дава отговор още веднъж на въпроси свързани с ремонт на пътища. Към Асен Василев въпросите са свързани с Плана за възобновяване и резистентност във връзка с „ Марица Изток “ и Агенцията по публични поръчки.

В контрола ще вземат участие още осем министри. Депутатите ще гледат и предлагането на ГЕРБ-СДС за цената на тока. От опозицията упорстват да се вкара обезщетителен механизъм в цялостен размер за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар на вероизповеданията, общините, обществените структури, образованието и опазването на здравето. Народното събрание ще прегледа и предлагането на „ Възраждане “ за отпадане на условието за зелен документ при достъпа до постройките на Народното събрание.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР