Днес в Народното събрание се проведе брифинг на “Възраждане, във

...
Днес в Народното събрание се проведе брифинг на “Възраждане, във
Коментари Харесай

Ще се проведе ли референдум за запазване на българския лев?

Днес в Народното събрание се организира брифинг на “Възраждане ”, във връзка със забавянето на решението на Конституционния съд за референдума за опазване на българския лев .

“Беше погазена конституционната воля на 604 000 български жители да се свика референдум за опазване на българския лев. Ясно е, че напълно скоро ще имаме решение, откакто Конституционния съд (КС) бъде запълнен, в несъгласие с Конституцията, само че както стана ясно, това няма никакво значение, защото хората, които ще влязат в Конституционен съд обявиха ясно и изрично, че няма да имат проблеми с това да гласоподават по решения и по каузи, в които са били страна. В хода на разискването на оставката на Десислава Атанасова, имаше едно изявление, че нашият въпрос бил противоконституционен, по тази причина щял да бъде отритнат ” , съобщи Костадин Костадинов.

Той добави, че в тази връзка има две неща, които би трябвало да бъдат ясни – в случай че въпросът, в действителност беше противоконституционен, той от дълго време е щял да бъде отритнат, освен това с голямо наслаждение и, че към този момент е време да се каже, че въпросът, който е записан и дефиниран като запитване за референдум е писан от конституционалисти и някогашни конституционни съдии .

“Тези хора сътвориха въпроса, под който се подписаха 604 000 българи, един от тях, в това число, е дал позитивно мнение към Конституционния съд. Изказвания от залата, че въпросът бил противоконституционен демонстрират само просташкия жанр на ръководство на ПП-ДБ. На 99% към този момент можем да бъдем уверени, че Конституционен съд ще погази волята на българските жители, ще погази българската Конституция, това беше концепцията на вкарването на тези двама индивида, в този момент, незабавно, да се укрепи това решение. Очевидно е, че натискът е доста огромен, а ние нямаме никакво желание да стопираме и да прекратяваме битката. Имало е доста мощен външен напън, от страна на непознати посолства, с цел да не се реализира този референдум. Продължаваме да се надяваме, че в Конституционен съд ще надделее закона, а не беззаконията. Макар че, сега, в който се закълнат новите конституционни съдии, към този момент можем да кажем ясно и изрично – В България към този момент няма Конституционен съд ” , уточни още водачът на Политическа партия „ Възраждане “. 

Той добави, че сме във време, в което имаме златен късмет да спасим финансовия си суверенитет и той е обвързван с това, че предстоят европейски избори, на които, в случай че осъзнаем значимостта и българските жители излязат и гласоподават, всичко към момента може да се промени.

„ Ние българите имаме един финален златен късмет, поради идните европейски избори на 9 юни. Златният късмет е обвързван с това, че се трансформира Европа и европейската политическа картина в Европейския съюз ще бъде друга след 9-ти юни. Златен късмет, за това, че светът се трансформира и политиката на Съединени американски щати ще бъде друга след президентските избори наесен “ , сподели още Костадинов.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР