Днес в Народното събрание се очаква да стане ясна съдбата

...
Днес в Народното събрание се очаква да стане ясна съдбата
Коментари Харесай

Проектокабинетът Габриел: В Народното събрание решават ще имаме ли ново правителство

Днес в Народното събрание се чака да стане ясна ориста на проектокабинета " Габриел ", който през вчерашния ден беше показан пред президента Румен Радев, макар че в програмата на Народното събрание отсъства гласуването на новия кабинет.

От ПП-ДБ оповестиха, че съставът на проектоправителството не е обсъждан с тях. Оказа се, че не е желано единодушието на номинираните за министри, а министър председателят в оставка Николай Денков съобщи, че отхвърля да взе участие в този състав на държавно управление. Последваха го и други номинирани за министри от групата на ПП-ДБ.

Президентът издаде декрет, с който предлага Народното събрание да избере номинираната за министър председател Мария Габриел. По-късно от ПП-ДБ желаеха президентът да отдръпна указа, само че получиха негативен отговор.

От президентската институция дадоха отговор, че указът на президента няма никакво отношение нито към структурата, нито към състава на Министерския съвет, а тяхното предложение за гласоподаване от Народното събрание е експлицитна отговорност на претендента за министър-председател.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР