Днес в Народното събрание една от точките в дневния ред

...
Днес в Народното събрание една от точките в дневния ред
Коментари Харесай

Ирена Анастасова, БСП: ГЕРБ, ДПС, ИТН и ДБ гласуваха лицемерно за преизчисляването на пенсиите, знаейки, че няма да се приеме

" Днес в Народното събрание една от точките в дневния ред бе нашето дългогодишно предложение за преизчисляване на всички пенсии. То беше признато от всички парламентарни групи на първо четене и беше разумно то да мине незабавно и на второ четене, откакто нямаше направени поръчки за оферти сред първо и второ четене. Г-жа Нинова направи точно такова предложение, само че то бе отхвърлено от ГЕРБ, Движение за права и свободи, " ИТН " и " Демократична България ". Това значи, че те са дали своят вот лицемерно и с ясното схващане, че този парламент има единствено още един работен ден живот и няма по какъв начин този закон да се одобри ", по този начин изясни днешните събития в Народното събрание секретарят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Ирена Анастасова в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

" Години наред отстояваме и ще продължаваме да отстояваме нашите цели в поддръжка на младите фамилии и на възрастните хора ", акцентира Анастасова и означи, че е показателно какви са целите на другите обединения, щом Българска социалистическа партия е една от единствено две парламентарни групи, внесли обществен законопроект.

Анастасова съобщи, че Българска социалистическа партия не желае властта непременно и по тази причина е върнала мандата за сформиране на държавно управление. " Нали никой не живее с илюзията, че откакто всички парламентарни групи заедно споделиха, че няма да поддържат наше държавно управление, можехме да създадем кабинет? Ние не желаеме ненужно да протакаме процедурата и считаме, че колкото по-бързо върнем мандата, толкоз по-бързо ще има образувано служебно държавно управление с вярата в действителност да се реализира проверка на досегашното ръководство ", разяснява тя.

" Не считаме, че като трета политическа мощ би трябвало да излъчим ръководител на ЦИК и по тази причина Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия реши, че ще излъчим само заместник-председател. Но остава въпросът за какво втората парламентарно показана групировка - " ИТН ", не излъчи ръководител. След поръчки, че желаят почтени и транспарантни избори, най-логичното би било представител на " ИТН " да оглави Централната изборна комисия. Тяхното решение да не предложат подобен буди въпроси ", сподели във връзка с провелите се през днешния ден съвещания при президента за установяване на състава на ЦИК.

На въпрос по отношение на терзанията дали възрастните хора ще съумеят да се оправят с машинното гласоподаване, Анастасова отговори по този начин: " На доста места с очите си видях по какъв начин възрастните хора гласоподаваха с машини, а останалите не. Това потомство се оправя с всички задания, ще се оправи и с тази. "

В края на диалога Ирена Анастасова изрази убеденост, че Българска социалистическа партия ще усили резултата си на идните избори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР