Днес в МЗХ се проведе пето заседание на Консултативния съвет

...
Днес в МЗХ се проведе пето заседание на Консултативния съвет
Коментари Харесай

В МЗХ се проведе пето заседание на Консултативния съвет по поземлени отношения

Днес в Министерство на земеделието и храните се организира пето съвещание на Консултативния съвет по поземлени връзки. Министърът на земеделието и храните означи, че е значимо да се регламентира животновъдите да получават предпочитано и дълготрайно пасища от Държавния аграрен фонд, които са наоколо до животновъдния им обект, оповестиха от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните.

По време на Консултативния съвет стана ясно, че свободните парцели от ДПФ за стопанската 2024/2025 година, подобаващи за произвеждане на зеленцучи, са към 3 хиляди дка на територията на цялата страна. Това са свободни земи от ДПФ, които са поливни и са подобаващи за даване за развъждане на зеленчуци. За основаване на трайни насаждения от Областните дирекции „ Земеделие “ предвиждат, че са подобаващи към 5 600 дка. Това са размерите за земите от ДПФ с новите промени на Закона за собствеността и използването на земеделските земи. 

На съвещанието се разискаха текстове от законопроекта за Закона за собствеността и използването на земеделските земи, свързани с разпределението на пасища, мери и ливади от Държавния аграрен фонд (ДПФ) и Общинския аграрен фонд (ОПФ) на животновъди. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР