Днес в кв. Изгрев пламна огромен пожар, гасенето на който,

...
Днес в кв. Изгрев пламна огромен пожар, гасенето на който,
Коментари Харесай

Сигнал към ФАКТИ: Пожар блокира достъпа на линейки до жилищен квартал във Варна

" Днес в кв. Изгрев пламна голям пожар, гасенето на който, макар че бе в самото начало на най-голямата улица " Перуника ", доста затрудни достъпа на 4 пожарни, кола за спешна помощ, 2 полицейски коли и 2 коли на ПБЗНБА ".

Това се споделя в сигнал на четец на ФАКТИ . Случаят е от Варна.

" Благодаря на всички съкварталци водачи, които се отнесоха с схващане и не влязоха близо час по улицата (спряхме навлизането по улицата в посока към квартала), с цел да може 9-те профилирани автомобила оптимално бързо да дойдат и да работят умерено! Извинявам се за породеното стеснение, изключително на жителите с дребните деца! ", написа нашият четец.

Въпросният пожар съгласно сигнализиращия ни посочил следното:

" Първо, отводът на ВОП по прокурорска кореспонденция 6472/20г. (получен на 1 парил 2021 година) да повдигне обвиняване на Кмета по член 219, 387 и 388 Наказателен кодекс за икономически и длъжностни закононарушения, свързани с презастрояването на града, без да е налична нужната инфраструктура, водещо до заличаване освен на природата и наличната инфраструктура - късане магистралния тръбопровод и други, и застрашаващо живота и здравето на жителите, е погрешен! Прокуратурата би трябвало даже да се самосезира при първия проблем с пропадането на магистралния тръбопровод!

В Изгрев има по 36 парцела в каре, до които, заради липса на улици, няма директен и бърз достъп на кола за спешна помощ, пожарна и полиция!

Второ, в жилищни региони нямат място сервизи и други индустриални пространства.

Трето, би трябвало неотложно да бъде неразрешено разрешаването на градежи над 200 кв.м. и 10 м. височина в квартала, до създаване на цялостна подземна и наземна инфраструктура!

Строителството на огромни здания не е възможно в свлачищен регион като Изгрев. Така се унищожава природата. Франгенското плато, част от което е и застрашената гора на Горна трака – Коджа тепе и Аспаруховското плато са залесени 50-те години на предишния век, след огромното наводняване! Кога Кмета и Общинския съвет ще осъзнаят това, ще спрат презастрояването и ще стартират всеобщо залесяване на града. Създава се заплаха, заплашва живота на пешеходците заради неналичието на тротоари, има звук и прахуляк с тежката техника, която го обслужва.

Четвърто, неотложно да бъде лимитирано придвижването на тежки строителни машини над 10 т. и скорост над 30 км./ч в целия квартал ".

Читателят на ФАКТИ изпраща и фотография на ТИР, заклещен на най-широкото място на същата тази улица " Перуника ". ТИР-ът блокира придвижването по улицата близо половин час, показва той. Снимката е от 6 април 2021 година.

" Заявяваме, че в случай че общината не спре издаването на разрешителни за огромни блокове, ще обновим протестните си дейности и ще блокираме придвижването по бул. " Христо Смирненски ", с цел да защитим квартала ни от колапса, в който го вкарват ", споделя нашият четец.

" Утре може да пламне къщата на всеки от нас, да има потребност от кола за спешна помощ за болен, в случай че не умрем от липса на О2! Трябва ли да бъде блъснат човек по улиците, или да настане отново голямо наводняване и да се свлече Франгенското плато в езерото, с цел да се спре сечта и презастрояването ", приключва той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР