Днес в курорта Албена ще бъде даден старта на международния

...
Днес в курорта Албена ще бъде даден старта на международния
Коментари Харесай

Днес стартира 8-дневният маратон Balkan Offroad Rallye 2017

Днес в курорта Албена ще бъде даден старта на интернационалния оф-роуд маратон Balkan Offroad Rallye 2017. Надпреварата притегли на старта си над 110 спортни машини – мотоциклети, ATV, бъгита, коли и камиони, с водачи от съвсем всички европейски страни, плюс Южна Африка и ОАЕ.

По трасетата на Balkan Offroad Rallye 2017 ще забележим много атрактивни машини и участници. Като да вземем за пример, спечелилия от рали " България " Рашид Ал Кетби, който ще е с български навигатор – Недялко Сивов. Дузина състезатели, взели участие в световноизвестни съревнования като Дакар, Пътя на коприната и рали Мароко, също ще са на старта. Ще забележим и същински дакарски машини, измежду които мощни камиони Kamaz и Tatra, готови 4х4 прототипи и мотоциклети.



Някои от най-хубавите български офроуд екипажи също ще са на линия. Претенденти за подиума и успеха са няколко състезатели, като миналогодишния " сребърен медалист " Дончо Цанев или спечелилият от 2012 година Десислав Славчев.

Първият мотоциклет ще мине под стартовата арка в Албена в 10:30 сутринта, преди да се насочи към първият специфичен стадий на 8-дневното съревнование. Първият спортен ден ще предложи на участниците 180 километра скоростна права по черни пътища в региона към Албена. Етапът ще е бърз, само че с технична навигация, като ще е подготовка за маратонския 460-километров преход в неделя.

Организаторът на конкуренцията – офроуд доайенът Александър Ковачев, чака много оспорвана борба във всеки един клас, като счита, че навигационните умения ще са също толкоз значими, колкото скоростта. " Тази година се фокусираме напълно в източната част на България, с доста нови трасета в региона на Странджа и Тракийската равнина. След като за първи път вземат участие и по-големи спортни камиони, за тях сме планували отчасти разнообразни трасета, от тези на колите. Мотоциклетите също ще имат обособени трасета в някои стадии, с цел да могат да разпрострат по-добре капацитета на машините си и поради сигурност. Надявам се и това издание на ралито да мине без съществени произшествия и дано най-хубавите победят ".



Предвидени са и места за феновете, като уредниците молят почитателите на конкуренцията да бъдат деликатни и да следват инструкциите на маршалите.

Програма 16.09.2017

Официална гала, курорт Албена, 10:30 часа

Клас " крос-кънтри " (мотоциклети, бъгита, коли, камиони):

Старт, 11 часа, село Батово

Малко след 11 часа, около село Славеево

Малко след 11 часа, близо до селата Езерец и Твърдица

След 12:30, край село Соколово

Финал при " Антените " край село Оброчище, след 13 часа

Клас " рисков " (модифицирани джипове, тежки терени)

Старт, 11 часа, Антените на Оброчище

Малко след 11 часа, секване на река Батова край село Батово

След 11:30, минаване на трасето по коритото на река, близо до село Долище
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР