Днес в комисията по транспорт на Европейския парламент успяхме да

...
Днес в комисията по транспорт на Европейския парламент успяхме да
Коментари Харесай

Станишев: Ще продължим да работим за отлагането на целия пакет за следващия ЕП

Днес в комисията по превоз на Европейския парламент успяхме да отхвърлим два от трите отчета, които съставляват така наречен „ пакет подвижност “. Това е съществено достижение, поради салдото на силите сред страните в Екологичен потенциал. Това заяви на профила си във Facebook водачът на европейските социалисти Сергей Станишев.
" При това развиване е малко евентуално въпросът да бъде отправен до пленарна зала. Ще продължим да работим за отлагането на целия пакет за идващия мандат на Екологичен потенциал и цялостното му преразглеждане, с цел да се реализира по-добър баланс сред ползите на другите страни, транспортния отрасъл и служащите ", прибавя той.

Интензивните срещи по тематиката от последните дни, които организирах с редица сътрудници евродепутати от други страни, в това число с изпълнителното бюро и с водача на нашата парламентарна група Удо Булман, ми дават съображение за прочут оптимизъм ", отбелязва водачът на ПЕС.

Ето и цялостния коментар на Станишев: Днес в комисията по превоз на Европейския парламент успяхме да отхвърлим два от трите отчета, които съставляват така наречен „ пакет подвижност “. Това е съществено достижение, поради салдото на силите сред страните в Екологичен потенциал. При това развиване е малко евентуално въпросът да бъде отправен до пленарна зала. Ще продължим да работим за отлагането на целия пакет за идващия мандат на Екологичен потенциал и цялостното му преразглеждане, с цел да се реализира по-добър баланс сред ползите на другите страни, транспортния отрасъл и служащите. Интензивните срещи по тематиката от последните дни, които организирах с редица сътрудници евродепутати от други страни, в това число с изпълнителното бюро и с водача на нашата парламентарна група Удо Булман, ми дават съображение за прочут оптимизъм.

Практиката да се избавя страната в 12 без 5 и да оставяме такива значими тематики за последния миг мощно лимитира опциите ни да реализираме каквото и да е. Ако българското държавно управление си беше свършило работата в точния момент, изключително по време на Председателството на Съвета на Европейски Съюз, може би през днешния ден нямаше да бъдем в тази несигурна обстановка. При все това – удовлетворен съм, че с сътрудниците Peter Kouroumbashev, Георги Пирински и Momchil Nekov, както и депутатите от Българска Социалистическа Партия Георги Свиленски, Манол Генов и Димитър Данчев, се присъединихме към митинга на българските и румънските превозвачи в Брюксел, дружно с множеството български евродепутати и сътрудници от Румъния. Надявам се мощните възгласи и разветите флагове да накарат сътрудниците, с цел да чуят справедливите претенции на служащите от България, Румъния, Полша, Литва и други „ периферни “ страни.

Законодателство, което провокира толкоз дълбоки разделения в Европейски Съюз, което толкоз ясно разделя страните на печеливши и губещи, е безусловно недопустимо. Благодарим за напъните от страна на уредниците: Георги Петърнейчев от Асоциацията на българските предприятия за интернационалните транспорти, Ангел Траков от Съюз на интернационалните превозвачи, Петко Ангелов от Камарата на автомобилните превозвачи в България, Илиян Филипов от Българската асоциация на сдруженията в автомобилния превоз и Александър Чакъров от Национално Сдружение на Българските Превозвачи.

Ние сме на ваша страна! И още нещо – за следващ път в Екологичен потенциал доказахме, че по въпроси, засягащи националните ползи, българските евродепутати можем да обединим напъните си в името на обща идея. „ Съединението прави силата “ е изводът, с който приключва общата позиция на всички наши представители в Екологичен потенциал, публикувана до медиите по-рано през днешния ден. Иска ми се това да се случва по-често и в точния момент, когато става въпрос за националните ни ползи. За страдание, виновният метод на правене на политика, далновидният, държавнически метод при решаването на стратегически за страната ни въпроси, не е характерен на този управнически формат.



Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР