Днес в Китай започна изложението World Internet Conference, в рамките

...
Днес в Китай започна изложението World Internet Conference, в рамките
Коментари Харесай

Генералният директор на Huawei анонсира първия смартфон с поддръжката на 5G мрежи

Днес в Китай стартира ревюто World Internet Conference, в границите на което представители на най-големите корпорации споделиха своите визии за бъдещето, а някои от тях споделиха проектите си за идващите години.
По време на събитието се изрече ръководителят на Huawei Ричард Ю, който направи много ненадейно изказване. Генералният шеф със свои думи анонсира първия в света смарт телефон с поддръжката на мобилните мрежи от 5-то потомство. Ричард Ю сподели, че неговата компания към този момент тества прототипите на това устройство, което би трябвало да излезе на пазара през 2019 година, когато в Америка и Китай ще стартират работа първите 5G мобилни мрежи.



Ричард Ю означи, че и другите компании разполагат с сходни телефони и за образец уточни ZTE Gigabit. Но това също са прототипи и не са предопределени за пазара. Генералният шеф смята, че Huawei ще бъде първата компания, която ще предложи на потребителския пазар първия смарт телефон с поддръжката на мобилните мрежи от 5-то потомство. Според неговите думи, това ще стане през 2019 година или единствено след 1-2 години.



5G мрежата интензивно се тества в доста страни, а специалистите са на мнение, че нейното потребление ще стартира в средата на 2019 година. Според Ю, бъдещето е пред мобилния интернет от пето потомство и изкуствения разсъдък.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР