Днес в Исландия стартира най-силният турнир за годината по League

...
Днес в Исландия стартира най-силният турнир за годината по League
Коментари Харесай

Започва Световното първенство по League of Legends

Днес в Исландия започва най-силният шампионат за годината по League of Legends. Световните финали трябваше да се проведат в Китай, само че поради ограниченията, свързани с пътуванията до страната, от Riot Games реалокираха шампионата в столицата на островната страна.

За страдание тимовете от Виетнам няма да могат да вземат участие поради рестрикциите за връщане в страната, а това наложи някои промени във формата.

Формално отбраната на купата на миналогодишния първенец Damwon Gaming от Южна Корея започва на 11-и октомври, когато груповата фаза на международното състезание стартира.

Оттогава ще следим и за българското присъединяване на шампионата, като Здравец “Hylissang” Гълъбов и неговият Fnatic се включват в конкуренцията в група C. Там, дружно с отборите на PSG Talon от Хонг Конг и Royal Never Gibe Up от Китай, четвъртфиналистите от последното международно състезание чакат да научат кой ще бъде последният отбор в групата им.

Още през днешния ден ни чака доста екшън с така наречен Play-In шампионат, в който 10 тима си оспорват последните свободни места в четирите групи на същинската част на шампионата. В първия мач за днешния ден излизат Hanwha Life Esports – четвъртата квота на Корея и LNG Esports – четвъртата квота на Китай.

Фаворит на букмейкърите е FunPlus Phoenix от Китай, който стана международен първенец през 2019-а.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР