Днес в хърватското село Шкаре, в близост до град Оточац,

...
Днес в хърватското село Шкаре, в близост до град Оточац,
Коментари Харесай

Започна строежът на приют за изоставени животни близо до хърватския град Оточац

Днес в хърватското село Шкаре, наоколо до град Оточац, стартира построяването на подслон за изоставени животни, където първо ще бъдат прибрани кучета и котки, а по-късно и безнадзорни крави и коне. Изграждането на приюта е на стойност 729 000 евро и е част от задължението на всяка област да има най-малко един подслон за животни, съобщи хърватската организация ХИНА.

Това ще бъде първият сходен подслон за животни в област Лика-Сен, сподели за ХИНА кметът на град Оточац Горан Буковац. 

Общината плащаше сред 30 000 и 40 000 евро годишно на фирмите, натоварени да се занимават с изоставените или мъртви котки и кучета, а в този момент тази сума ще бъде изразходвана за подслон, който ще може да подслони 100 изоставени кучета и котки. 

Планираме да разтеглим приюта за изоставени и гладни коне и крави, които постоянно се намират около пътищата, сподели още Буковац. Градът ще продължи да съфинансира чипирането, кастрацията и стерилизацията на котки и кучета, добави Буковац. 

Приютът в Шкаре ще подслони и изоставени котки и кучета от други градове в региона, съобщи Българска телеграфна агенция.

Проектът е забележителна крачка напред, която би трябвало да контролира казуса с огромния брой изоставени или изгубени животни, както и да докара до санкциониране на безотговорните притежатели, сподели още Буковац. 

Строителството на приюта се финансира от общинския бюджет и получава поддръжка в размер на 30 000 евро от Министерството на районното развиване и европейските фондове по стратегия за стабилно развиване на локалните общности. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР