Днес в Европейския парламент ще бъдат гласувани предложенията по социалната

...
Днес в Европейския парламент ще бъдат гласувани предложенията по социалната
Коментари Харесай

В ЕП гласуват предложенията по социалната част от пакет „Мобилност“

Днес в Европейския парламент ще бъдат гласувани предложенията по обществената част от пакет " Мобилност 1 ", които съгласно българските превозвачи имат за цел да ги изхвърлят от европейския пазар.

Сред проблематичните съгласно родния отрасъл оферти са задължението водачите да се прибират в домовете си на всеки три седмици и възбраната да нощуват в камионите си. Спорен е и интервалът, след който стартират да се изплащат командировъчни средства с размер на командировъчните в страната, през която минават.

На 17 май по време на Срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани превозвачите у нас излязоха на митинг. За митинг са подготвени и през днешния ден, този път в Брюксел, като има позволение да се включат с машините си.

Днешният избор не е превдварително решен и има късмет неподходящите за българския бизнес оферти да не бъдат признати, считат представители на транспортни компании.

Зад българските оферти са се обединили както браншовите организации, по този начин и синдикатите, сподели за Дарик Александър Стамболийски, президент на националния транспортен профсъюз Съюз на българските транспортни служащи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР