Днес, в двора на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ във

...
Днес, в двора на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ във
Коментари Харесай

Възпитаници на Детско полицейско управление във Враца заминаха за участие в национално състезание

Днес, в двора на ОУ „ Св.Св. Кирил и Методий “ във Враца, тържествено бяха изпратени възпитаниците на Детското полицейско ръководство., които в дните от 25 до 27 април 2018г, в НСА –София ще вземат участие в национално съревнование по план „ Детско полицейско ръководство “.
На тържеството участваха полицейски чиновници, работещи с децата от ДПУ, госпожа Габриела Велчева-педагог от учебното заведение, работеща по плана взаимно със чиновници на Министерство на вътрешните работи и децата от групата.
Директорът на ОД Министерство на вътрешните работи Враца старши комисар Янко Янколов поздрави възпитаниците на Детското полицейско ръководство, като им пожела хъс в надпреварите и доста победи в обособените дисциплини: Полицейска персонална защита; Безопасност по пътищата; Оказване на първа долекарска помощ
В конкуренцията в София ще вземат участие „ служители на реда “ от ДПУ при ОУ „ Св.Св.Кирил и Методий “ –гр. Враца, в състав:
Станислав Стоянов – 5 клас
Цветомир Евлогиев - 4 клас
Мартин Венциславов - 5 клас
Тодор Цонев- 5 клас
Националната стратегия „ Детско полицейско ръководство “ е самодейност на Министерство на вътрешните работи и се осъществя от чиновници на Министерство на вътрешните работи, от структурите на „ Охранителна полиция “, „ Пътна полиция “ и „ Криминална полиция “. В образователната стратегия са включени часове по безвредно държание на пътя, курс по персонална отбрана, оръжезнание, криминалистика, присъединяване в полицейски инспекции. Целта е посредством теоретични и на практика занимания децата да получат познания и умения за запазване на своя живот и този на приятелите си, за справяне в сложни обстановки, у дома, на улицата, за своите права и отговорности, за работа в екип, почитание и приемливост към другите. Проектът среща учениците с правата и отговорностите, които имат като пълноправни членове на обществото.
Детското полицейско ръководство в учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий-Враца, е основано през 2016г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР