Днес в две от най-богатите северни области в Италия -

...
Днес в две от най-богатите северни области в Италия -
Коментари Харесай

Референдум за по-голяма автономия в две италиански провинции

Днес в две от най-богатите северни области в Италия - Венето и Ломбрадия - се организира референдум. Близо 12 милиона души би трябвало да кажат дали желаят да получат от централната власт повече пълномощия и по-голяма финансова независимост. И двете области обаче се разграничиха от Каталуния, като подчертаха, че референдумът се прави напълно в законовата рамка на италианската Конституция.

 Президентът на Венето Лука Цайо демонстрира бюлетината си на референдума в Сан Вендемиано до Тревизо Президентът на Венето Лука Цайо демонстрира бюлетината си на референдума в Сан Вендемиано до Тревизо © Българска телеграфна агенция
Въпросът е дали по-голяма част от събираните налози да остават в регионалните хазни. Допитването има съвещателен и доброволен темперамент, а резултатът от него няма директни последици.

Ломбардия и Венето дружно обезпечават 30% от националното благосъстояние на Италия. Допитването е инициирано от партията Северна Лига, която ръководи и двата района, и която отдавна застъпва тезата, че богатият север устоя бедния юг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР