Днес в Брюксел се проведе заключителна конференция по проект Европейска

...
Днес в Брюксел се проведе заключителна конференция по проект Европейска
Коментари Харесай

Европейска тестова платформа за интегрирано морско наблюдение беше представена Брюксел

Днес в Брюксел се организира заключителна конференция по план " Европейска тестова платформа за обща морска среда за информативен продан в вероятността 2020 “ (EUCISE2020). В рамките на събитието бяха сполучливо тествани системите за морско наблюдаване сред България и другите европейски страни.

Проект EUCISE2020 е в сходство с осъществяването на Европейската пътна карта за обща среда за продан на информация CISE. Заложените цели са ориентирани към построяването на пробна среда за нововъведения и съдействие сред обособените потребителски общности на CISE, изпълняващи контролни функционалности във връзка с риболовство, граничен надзор, защита, митнически надзор, околна среда, морска сигурност и сигурност и правоприлагане. В него вземат участие 37 сътрудници от следните страни: Италия, Испания, Португалия, Англия, България, Румъния, Франция, Белгия, Ирландия, Германия, Дания, Хърватия, Норвегия, Финландия и Гърция, като са обхванати всички потребителски общности на CISE.

По време на конференцията бяха показани систематизирани резултати по плана, както и бяха направени демонстрации на продан на информация сред националните EUCISE2020 адаптери с EUCISE2020 нодовете, което ще е от изгода за разрастване и бъдещо потребление на CISE средата на национално равнище.

В събитието участваха представители на Европейската комисия, Европейската организация по морска сигурност (EMSA), Групово дело " Морско дело и риболовство “  (DG MARE), Европейска организация за гранична и брегова защита (FRONTEX), Европейска организация за надзор на рибарството (EFCA) и други.

Проект " Европейска тестова платформа за обща морска среда за информативен продан в вероятността 2020 “ (EUCISE2020) се финансира от Европейската комисия по Седма рамкова стратегия. Неговото осъществяване стартира през декември 2014, а дейностите по плана завършват на 31 март 2019 година Повече информация може да бъде открита на уеб страницата на плана: http://www.eucise2020.eu/
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР