Днес в Белоградчик празнуват за 118 пореден път празник на

...
Днес в Белоградчик празнуват за 118 пореден път празник на
Коментари Харесай

Белоградчик отбелязва в за 118 път празник на града

Днес в Белоградчик честват за 118 следващ път празник на града.

Сред формалните посетители в Белоградчик бяха вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, националният представител в 50-то Народно заседание Борислав Гуцанов, заместник-кметът по устройство на територията и развиване на инфраструктурата в Община Видин Найден Йонов, ръководителят на Окръжен съвет на окръг Долж, Румъния, Дорин-Козмин Василе, Владан Радованович – отговорник за интернационално съдействие в Община Княжевац, Сърбия, както и кметове на обитаеми места от област Видин.

„ За нас е чест да бъдете посетители на нашия празник. Вече 118 години Белоградчик чества Петровден като собствен празник. Не може да не отбележим пътя, по който Белоградчик е поел. Той към този момент е изменен “ – с тези думи кметът на Община Белоградчик Боян Минков се обърна към всички присъстващи.

Вицепрезидентът Илияна Йотова също насочи поздравления: „ Дошъл един път в този град, постоянно искаш да дойдеш още един път. Човек получава особена сила и постоянно си отива удовлетворен, с желанието отново да пристигна. Уважаеми дами и господа, на този празник би трябвало да си кажем едно - доста разчитаме във възхода, положителното ръководство и в триумфите на Северозападния край. Аз имам вяра във възраждането на този край поради всички Вас, които живеете тук! ”

Заместник-кметът Найден Йонов сервира приветствен адрес от името на кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков. „ Белоградчик се слави като един от най-красивите български градове с богата история, неповторими естествени забележителности, самобитна просвета и обичаи. Той се подрежда измежду най-атрактивните туристически обекти със своите неповторими Белоградчишки скали, известни в целия свят. Продължавайте да обединявате старания и да търсите положителни управнически решения за просперитета на Белоградчик и за основаване на по-добри условия за живот на неговите поданици “ – се споделя в адреса.



Кметът на Белоградчик Боян Минков подари статуя на вицепрезидента Йотова. Тържеството продължи с връчване на грамоти на културни институции и компании от района за принос в развиването на културата и туризма в Община Белоградчик.

След церемонията на пл. „ Възраждане “ формалните посетители посетиха Художествена изложба „ Вълчо Вълчев ”, където се състоя формалното разкриване на изложбата „ Картички с истории от Видин и Белоградчик ” на археолога от Регионален исторически музей – Видин доктор Ваня Ставрева.

Празникът в Белоградчик продължи с богата културна стратегия, в която взеха присъединяване Духов оркестър – гр. Белоградчик, детска градина „ Иглика “, Детски комплекс – гр. Белоградчик, вокална група „ Чаровни години “, танцов състав „ Калина “ и специфичното присъединяване на групата за достоверен фолклор „ Хотнишките баби “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР