Днес, в 8.30 ч., на територията на Солвей Соди“ АД,

...
Днес, в 8.30 ч., на територията на Солвей Соди“ АД,
Коментари Харесай

Изтичане на амонизиран разсол на територията на Солвей Соди АД е регистрирано тази сутрин

Днес, в 8.30 ч., на територията на " Солвей Соди “ АД, Девня беше открито нарушение в уплътнението на фланцово съединяване, което докара до малко приключване на амонизиран разсол в един от цеховете на завода, оповестиха от пресцентъра на завода.

Няма заплаха за работещите на територията на сдружението, както и за жителите на околните обитаеми места. Незабавно е прибавен спешният проект за деяние на компанията, с превантивна евакуация на личния и външен личен състав, както и всички спомагателни действия за елиминиране на евентуално замърсяване на водите и въздуха. В 9.30 ч. всички чиновници се завърнаха на работните си места.

Ситуацията не докара до въздействия на територията на сдружението и покрайнината и е овладяна навреме от дежурния индустриален екип. Нормалната работа на инсталацията за произвеждане на калцинирана сода не е нарушавана. 

Всички способени институции са осведомени.

СОЛВЕЙ СОДИ “, Девня, е едно от най-големите индустриални предприятия в България и най-големият цех в Европа за произвеждане на синтетична калцинирана сода. Калцинираната сода има необятно приложение в производството на стъкло, на перилни и почистващи препарати, в металургията, силикатите и стъклените нишки. Содата бикарбонат обслужва пазарите на хранителни артикули, фуражи, филтриране на димни газове и опазване на здравето.

" Солвей Соди “ е приватизирано през 1997 година, с съществени акционери белгийската научна група " Солвей “ (75 %) и турската група " Шишеджам “ (25 %).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР