Днес в 21:00 часа Локомотив (Пловдив) гостува на черногорския Искра

...
Днес в 21:00 часа Локомотив (Пловдив) гостува на черногорския Искра
Коментари Харесай

Локомотив ще доказва европейските си амбиции в Подгорица

Днес в 21:00 часа Локомотив (Пловдив) гостува на черногорския Искра в първия си мач от тазгодишното издание на Лига Европа. Президентът на " Смърфовете " Христо Крушарски сложи съществени цели пред тима за евроучастието му и в този момент играчите ще би трябвало да защитят огромните си упоритости с триумф в Подгорица.

Пловдивчани втора поредна година ще играят в евротурнирите. Миналия сезон те се показаха почтено, отстранявайки Спартак (Търнава), след което отпаднаха в третия прелиминарен кръг от френския Страсбург, само че още веднъж демонстрираха добър футбол. Сега задачата пред тима е още веднъж да стигне най-малко до третия прелиминарен кръг, само че първо би трябвало да в профил подъл противник като Искра.

Тимът от Даниловград е безспорен дебютант в Европа и на този декор Локо наподобява като любимец най-малко на хартия. Искра трябваше да мине през предварителните пресявки, с цел да стигне до първия прелиминарен кръг. Там той в профил мъчно след дузпи андорския Санта Колома.

Въпреки това тимовете от Черна гора постоянно са рискови и не трябва да бъдат подценявани по никакъв метод. Още повече, че в този момент спечелилият ще се дефинира в един мач и Локо няма да има опция за изправителен, в случай че допусне неточност в Подгорица.

Големият проблем пред Бруно Акрапович е, че не може да употребява контузения Давид Малембана. Така треньорът ще разполага с група от едвам 17 души и изборът му няма да бъде изключително огромен. Очаква се той да заложи на Луков на вратата и в отбрана триото Алмейда, Масоеро и Петрович. Витанов и Умарбаев ще бъдат опорните халфове, а Карагерен и Цветанов ще са в ролята на халф-бекове. Салинас ще работи като плеймейкър зад двойката нападатели Илиев и Аралица.

Домакините нямат особени проблеми и евентуално ще излязат с Блажич на вратата и Малешевич, Кумбурович, Дринчич и Йованович в защита. Аджович, Като и Шахман ще са тримата в средата на терена, а Боричич, Вукович и Ямамото ще стартират в предни позиции.

Лига Европа, 1 прелиминарен кръг:

ИСКРА - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни сформира:

ИСКРА: Блажич, Малешевич, Кумбурович, Дринчич, Йованович, Аджович, Като, Шахман, Боричич, Вукович, Ямамото

ЛОКО: Луков, Алмейда, Масоеро, Петрович, Карагерен, Цветанов, Умарбаев, Витанов, Салинас, Илиев, Аралица

Стадион: Градски, Подгорица
Съдия: Герго Богар (Унгария)
Начало: 21:00 часа

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР