Днес в 20:30 часа е последният мач от първия кръг

...
Днес в 20:30 часа е последният мач от първия кръг
Коментари Харесай

Левски потегля в първенството от Русе

Днес в 20:30 часа е последният мач от първия кръг на efbet Лига. На градския стадион в Русе един против различен застават тимовете на Дунав и Левски. Гостите на хартия са любимец в мача и идват с упоритостта да вземат първите си три точки. “Сините” скрито мечтаят за купата и желаят да стартират новия сезон с хубава победа, с която да затвърдят положителните усещания от мача с Ружомберок в Лига Европа. Евентуален триумф на софиянци ще им даде и в допълнение самочувствие преди реванша със словашкия отбор. “Драконите” обаче са подъл тим, изключително вкъщи, тъй че всяко подценяване може да изиграе неприятна смешка на гостите.

След не изключително безапелационните резултати в контролите и бавната селекция на “Герена”, тимът изненада прелестно в първия си формален мач и победи с 2:0 Ружомберок. Този триумф върна очакванията на “сините” почитатели, че под управлението на Петър Хубчев тимът може да вдигне равнището и да стане действителен кандидат за купата. За момента обаче е прекомерно рано да се вършат каквито и да е заключения, защото това е единствено един мач. В днешния мач ще можем да забележим дали това е било кратковременен проблясък или има действителна и постоянна смяна в играта на Левски.

От друга страна “сините” би трябвало да мислят и за реванша с Ружомберок в четвъртък. Въпреки успеха с 2:0 като посетител, ответният мач със словаците не трябва да бъде подценяван. Още повече, че в него Левски няма да има поддръжката на своите почитатели и по този начин се губи домакинското преимущество. Така че в столичани ще желаят колкото е допустимо по-бързо да решат в своя изгода днешната среща, с цел да могат да запазят сили за идващия си дуел.

Дунав пък няма какво да губи в този мач. И през този сезон главната задача на русенци ще бъде да запазят мястото си в елита. Затова всяка точка е от огромно значение. Ако тя бъде реализирана против някой от грандовете - още по-добре, тъй като по този начин ще даде и допълнитело самочувствие на играчите. В тима настъпиха много промени през лятото, тъй че ще е любопитно да забележим по какъв начин ще наподобяват “Драконите” през актуалната акция.

Статистиката обаче не е на страната на Дунав. Домакините нямат победа против Левски в последните си 9 турнирни мача. В цялата история на конфликтите сред тези тимове русенци имат едвам 6 триумфа, като в това време са позволили 16 загуби, а 35 мача са приключили наедно. Дунав също по този начин не съумя да се разпише в последните си три семейства през предишния сезон.

Треньорът Людмил Киров не може да употребява само санкции Щерев в днешния мач. Очаква се той да заложи на Макенджиев на вратата и карето Инкоом, Ковачев, Мунин и Исаевски в отбрана. Димов и Аясс ще са двойката опорни халфове, а Селменев ще работи като плеймейкър. Христов и Кавалканте ще бъдат на двете крила, а в офанзива голове ще се чакат от Ахмедов.

В същото време в Левски имат някои проблеми с окомплектоването на състава за днешната среща. Николай Михайлов и Дени Алар са контузени, а Асен Чандъров и Здравко Илиев са осъдени. Предполага се, че Хубчев ще заложи на Миятович под рамката и пред него в отбрана Миланов, Каргас, Рейш и Горанов. Юруков и Тиам ще са двамата отбранителни полузащитници, а Мариани ще работи пред тях като плеймейкър. Иванов и Паулиньо ще оперират по крилата, а в офанзива се завръща Костов.

Еfbet лига, 1 кръг:

ДУНАВ - ЛЕВСКИ

Вероятни сформира:

ДУНАВ: Макенджиев, Инкоом, Ковачев, Мунин, Исаевски, Димов, Аясс, Селеменев Кавалканте, Христов, Ахмедов

ЛЕВСКИ: Миятович, Миланов, Каргас, Рейш, Горанов, Тиам, Юруков, Мариани, Иванов, Паулиньо, Костов

Стадион: Градски, Русе
Съдия: Георги Кабаков
Начало: 20:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

efbet Лига 1 кръг, понеделник 15 юли  Дунав 20:30предстои  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР