Днес в 18:45 часа шампионът Лудогорец гостува на Славия в

...
Днес в 18:45 часа шампионът Лудогорец гостува на Славия в
Коментари Харесай

Лудогорец с тежък тест срещу Славия

Днес в 18:45 часа първенецът Лудогорец гостува на Славия в среща от 6-ия кръг в Първа професионална лига. Мачът е много значим и за двата тима, които към момента не могат да влязат в най-благоприятен темп в шампионата. Гостите обаче са с надалеч по-високи упоритости и по тази причина не могат да си разрешат нова издънка, тъй като по този начин може да изостанат съществено от съперниците си за купата в лицето на Левски и ЦСКА-София. " Сините " към този момент завоюваха своя дуел от този кръг против Етър (2:1) и дръпнаха с 6 точки пред " Орлите ". " Червените " пък имат привидно елементарно домакинство против последния в класирането Верея.

Славия обаче е потвърдено рисков противник за всеки от огромните тимове. " Белите " нееднократно са обърквали сметките на водачите и в този момент имат желание да го сторят още веднъж.

Статистиката обаче не е на страната на домакините. Славия може да се похвали с една единствена победа над Лудогорец в досегашните 16 мача сред двата отбора в елита, като тя е през далечната 2012 година. В идващите 14 мача " белите " са записали 11 загуби и 3 равенства. Миналия сезон столичани позволиха две тежки провали от Лудогорец с 0:4 в София и с 1:4 в Разград.

Разградчани обаче малко или доста ще са с раздвоено внимание и в този мач. За тях през идната седмица следва може би най-важният мач за сезона досега - реваншът с Торпедо (Кутаиси) в плейофа за Лига Европа. Те няма по какъв начин изцяло да го пренебрегват, защото от него значително ще зависи дали сезонът ще бъде сполучлив или не. Едно влизане в груповата фаза ще донесе нов авторитет на " зелените " в Европа, а и солидни финансови приходи в касата на клуба, тъй че сега срещата с грузинците е даже по-важна от тази със Славия през днешния ден.

Това евентуално ще наложи и много промени в стартовия състав за дуела тази вечер. За сходно нещо загатна и треньорът Пауло Аутуори, който призна, че в отбора има насъбрана отмалялост от сгъстения цикъл. Предполага се, че бразилецът ще заложи на Броун на вратата и пред него Панов, Терзиев, Недялков и Натанаел в защита. Дяков и Горалски ще са опорните халфове, а Кампаняро ще работи в по-атакуващ проект. Лукоки и Жоао Пауло ще стартират на крилата, а офанзивата ще води Кешерю.

Въпросът е дали Славия ще успее да се възползва от обстоятелството, че противникът няма да заложи на най-благоприятен състав. Златомир Загорчич евентуално ще пусне в игра Петков под рамката и Александров, Христов, Гамаков и Велковски в отбрана. Узунов и Карабельов ще работят в центъра на терена, а Иванов и Ангелов ще бъдат на крилата. Атаката ще води Чунчуков, а зад тила поддръжка ще му оказва Шоколаров.

Първа професионална лига, 6 кръг :

СЛАВИЯ - ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни сформира:

СЛАВИЯ : Петков, Александров, Христов, Гамаков, Велковски, Узунов, Карабельов, Шоколаров, Ангелов, Иванов, Чунчуков

ЛУДОГОРЕЦ : Броун, Панов, Терзиев, Недялков, Натанаел, Дяков, Горалски, Кампаняро, Лукоки, Паоло, Кешерю

Стадион: " Васил Левски ", София
Съдия: Георги Димитров
Начало: 18:45 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!
Първа лига 6 кръг, неделя 26 август  Славия 18:45предстои  Лудогорец
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР