Днес в 17:30 часа Левски приема Черно море в двубой

...
Днес в 17:30 часа Левски приема Черно море в двубой
Коментари Харесай

Левски ще скъсява дистанцията от ЦСКА-София

Днес в 17:30 часа Левски приема Черно море в дуел от 11-ия кръг на Първа професионална лига. “Сините” ще опитат да запишат трите точки в актива си и по този начин да стопят разликата с водача в класирането ЦСКА-София. Вчера “червените” направиха неверна стъпка с равенството (2:2) с Етър и това дава опция на левскарите да понижат изоставането си от “армейците”, което сега е цели 8 точки.

Черно море наподобява един от най-подходящите противници за Левски в този миг. Варненци към този момент 59 години нямат победа при аудиенция на “сините” в София. Всъщност в цялата история на конфликтите сред тези два отбора в столицата, “моряците” имат едвам 3 победи на сметката си и цели 45 загуби. 9 срещи пък са завършвали наедно. Към това би трябвало да прибавим и рецесията, в която Черно море се намира в последно време. Отборът е в серия от 4 следващи мача без победа в шампионата, а неотдавна треньорът Георги Иванов подаде оставка. Така през днешния ден варненци ще бъдат водени от досегашния асистент Емануил Луканов, като представянето на отбора в тази среща може да предопредели дали той ще си завоюва треньорския пост за непрекъснато.

Друг позитивен факт за Левски е, че отборът към момента не е допускал гол на “Герена” от началото на сезона. Вратарят Божидар Митрев пък може да се похвали със серия от 511 игрови минути без попадение в своята врата. В същото време Черно море се намира в неприятна голова суша. Отборът към този момент 4 следващи мача и общо 295 минути е без маркиран гол. За “сините” обаче попаденията в противниковите порти също не идват изключително елементарно, като от началото на сезона тимът има единствено 14 гола на сметката си, а в последните 4 мача левскарите са успяли единствено 3 пъти да поразят мрежата на съперника.

Днешната среща може да бъде историческа за капитана на Левски Роман Прохазка. Ако се появи в игра, словакът ще стане чужденецът с най-вече мачова за “сините” в шампионата и ще изпревари по този индикатор досегашния рекордьор Лусио Вагнер. В момента и двамата са с по 118 срещи в елита.

Домакините не престават да бъдат без трайно контузените Орачев и Рошу. В състава няма други кадрови проблеми, като треньорът Делио Роси се чака да стартира мача с Митрев на вратата и Цветкович, Яблонски, Ейлофсон и Горанов в отбрана. Белмонт и Гомес ще са двамата опорни полузащитници, а Прохазка и Вутов ще работят по двете крила. На върха на офанзивата още веднъж ще е Буш, а зад тила му ще го поддържа Обертан.

В състава на гостите ще отсъстват контузените Александров, Сукуна и Витиня. Очаква се варненци да стартират с Боровик под рамката и танчев, Цветков, Хасани и Сукуп в отбрана. Огнянов и Илиев ще работят в средата на терена, а пред тях в ролятя на плеймейкър ще е Божилов. Костадинов и Зехиров ще оперират на крилата, а офанзивата ще води Чунчуков.

Първа професионална лига, 11 кръг:

ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни сформира:

ЛЕВСКИ: Митрев, Цветкович, Яблонски, Ейлофсон, Горанов, Белмонт, Гомес, Вутов, Обертан, Прохазка, Буш

Ч. МОРЕ: Боровик, Станчев, Цветков, Хасани, Сукуп, Огнянов, Илиев, Божилов, Костадинов, Зехиров, Чунчуков

Стадион: “Георги Аспарухов”, София
Съдия: Станислав Тодоров
Начало: 17:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!

Първа лига 11 кръг, неделя 1 октомври  Левски 17:30предстои  Черно море
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР