Днес в 14:00ч. ще бъде четена присъдата по делото за

...
Днес в 14:00ч. ще бъде четена присъдата по делото за
Коментари Харесай

Днес ще стане ясно кой е виновен за срутването на хотел Вероника, при което загинаха четирима души

Днес в 14:00ч. ще бъде четена присъдата по делото за струтването на хотел Вероника на 8 април 2015 година, под отломките на който починаха четирима служащи.

Делото влезе в съда през юли 2017г. Подсъдими по делото за 7 души.  Делото съставлява над 4200 страници материали, събрани в 24 тома, както и 8 тома класьори. Досега са били изслушани 43 очевидци и 12 движимости лица, изготвили 5 правосъдни експертизи. Общо 12 юристи вземат участие в делото, защитаващи страните по делото.

Ако подсъдимите бъдат приети за отговорни, плануваното в закона наказване за това закононарушение е отнемане от независимост от 3 до 10 години.

Според проверяващите, виновни за гибелта на служащите са строителният надзирател Валентин П. от компания " Инекс консулт " ООД, който бил съветник, изпълняващ строителния контрол и координатор по здравословни и безвредни условия на труд. От същата компания подсъдима е и експертката по строителен контрол Виолета Д. Подсъдими са още инспекторът по здраве и сигурност в " Планекс " ООД и координатор по здравословните и безвредни условия на труд Валентин Т., техническият началник на обекта Мехнур М., Пламен Н. от компания " Бултранспорт груп " ЕООД и Йовко Р., който бил координатор по здравословните и безвредни изискванията на труд.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР