Днес в 13 ч. на извънредно заседание на парламента ще

...
Днес в 13 ч. на извънредно заседание на парламента ще
Коментари Харесай

Днес депутатите се събират на извънредно заседание, за да обсъдят вота на недоверие

Днес в 13 ч. на изключително съвещание на Народното събрание ще се проведат дебатите по импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение към държавното управление. Самото гласоподаване ще бъде в петък – 29 юни.

В средата на предходната седмица левицата внесе втория избор на съмнение към кабинета " Борисов 3 " поради неуспех в политиката по сигурността. Под настояването за свалянето на държавното управление са се подписали 80 социалисти, като при гласуването се чака и поддръжката на депутатите от Движение за права и свободи. Все още не се знае дали двамата народни представители на изключения от Българска социалистическа партия " Земеделски съюз Александър Стамболийски " ще поддържат вота.

Сред претекстовете на левицата за вота са неуспех при обезпечаване на националната сигурност, неуспех в работата на Министерство на вътрешните работи, неразкриване на убийства, растяща битова престъпност, телефонни измами, неосигуряване на съответни условия за военнослужещите и други

Освен от Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия най-вероятно няма да получи поддръжка от нито една друга парламентарно показана партия. От " Воля " към този момент оповестиха, че нямат желание да гласоподават за свалянето на държавното управление. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи имат общо 105 депутати, а за свалянето на държавното управление са нужни 121 гласа, поради което се чака вотът да е несполучлив.

От своя страна ръководителят на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов предвижда, че вотът на съмнение ще е несполучлив и добави, че чака идващите сходни претенции на Българска социалистическа партия да са следващата година - един път преди евроизборите, а след тях - преди локалните избори.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР