Днес в 09.00 часа в Централната избирателна комисия започна регистрацията

...
Днес в 09.00 часа в Централната избирателна комисия започна регистрацията
Коментари Харесай

По традиция от 2007 година - ГЕРБ се регистрираха първи в ЦИК за евроизборите

Днес в 09.00 часа в Централната изборна комисия стартира регистрацията на партии и обединения за идните евроизбори на 26 май. Регистрацията на партии и обединения ще завърши на 10 април 2019 година, а на инициативните комитети - на 15 април 2019 година

Както и при всички други избори, в които ГЕРБ участваха, партията подаде първа документите си. Младежи от партията даваха близо седмица денонощни наряди пред входа на ЦИК, с цел да подсигуряват регистрацията на ГЕРБ преди останалите партии.

Документите на ГЕРБ бяха импортирани от зам.-председателя и ръководител на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов и водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов. Припомняме ви, че Съюз на демократичните сили и ГЕРБ ще имат обща евролиста.

Общата листа на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили е с лидер еврокомисар Мария Габриел. Тя беше показана на 31 март. Съюз на демократичните сили получи 2 места, а двете партии си сложиха за цел да имат 8 депутати в идващия европейски парламент. И ГЕРБ, и Съюз на демократичните сили са членове на ЕНП. Обединението им пристигна след апел на ръководителя на ЕНП Жозеф Дол. На 7 април се чака ГЕРБ да показа слогана и пропагандните материали за евровота, а на 14 април- платформата си.

За регистрация пред ЦИК бе и Веселин Марешки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР