Днес утвърденият от Сената нов посланик на САЩ в България

...
Днес утвърденият от Сената нов посланик на САЩ в България
Коментари Харесай

Новият посланик на САЩ Кенет Мертен пристигна в България

Днес наложеният от Сената нов дипломат на Съединени американски щати в България Кенет Мертен дойде в България и се срещна със чиновниците на посолството. Това оповестиха от посолството на Съединени американски щати на страницата си във Фейсбук.

" Щастливи сме да го представим на своите другари и съдружници в прелестната България ", допълниха още от посолството.

Кенет Мертен e с сан кариерен министър в Държавния департамент на Съединените щати. Преди да бъде номиниран за дипломат в България през юни 2022 година, господин Мертен управлява посолството на Съединени американски щати в Хаити като шарже д’афер в продължение на шест месеца. От януари 2019 година до януари 2021 година Кенет Мертен е основен заместник-помощник секретар в Бюрото за световно ръководство на гении към кабинета на генералния шеф. От януари до октомври 2021 година той извършва длъжността общоприет шеф на Външната дипломатическа работа.

Преди да се причисли към Бюрото за световно ръководство на гении, Кенет Мертен служи в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо от август 2015 година до януари 2019 година, като от януари до ноември 2017 година той в същото време извършва длъжността основен заместник-помощник секретар, отговарящ за Хаити, Канада, Карибите и Службата за политика, обмисляне и съгласуваност в същото бюро. Има две посланически назначения ‒ от 2012 година до август 2015 година е дипломат на Съединените щати в Република Хърватия, а преди този момент е дипломат на Съединените щати в Хаити от 2009 година до юли 2012 година Работил е и като заместник-изпълнителен секретар на държавния секретар на Съединени американски щати Клинтън и на държавния секретар Райс. През 2011 година получава премията „ Райън К. Крокър “ за извънредно водачество в „ експедиционната дипломация ” [спешна дипломация за стабилизиране в зони на неустойчивост или конфликти] за забележителния му принос след земетресението в Хаити през 2010 година Докато е дипломат в Хаити господин Мертен реализира контрол над дейностите за оказване на незабавна помощ, предоставяна от държавното управление на Съединените щати на място след земетресението посредством наличието на 8000 американски военнослужещи, както и на стотици други експерти, привлечени от голям брой американски държавни организации, в това число Агенцията за интернационално развиване. В дните след земетресението той управлява и най-голямата евакуация на американски жители след Втората международна война.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР