Днес, утре и в понеделник се търси нова сглобка в

...
Днес, утре и в понеделник се търси нова сглобка в
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Нови избори са спекулация, ще има някаква сглобка

" Днес, на следващия ден и в понеделник се търси нова сглобка в Столична община, ПП-ДБ и " Спаси София " изпратиха предложения до останалите групи. Утре в 15:30 общинските съветници от " Българска социалистическа партия за България " ще се срещнем с представителите на " Продължаваме промяната " - " Демократична България " и " Спаси София ", предлагането е за разискване на цели. Въз основа на това ще обсъдим до каква степен и къде е допустимо да си сътрудничим. Нови избори са нечиста сделка, ще има някаква сглобка ". Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " Ваня Григорова, общински консултант от Българска социалистическа партия в Столична община. Тя предвижда, че сглобката на национално равнище сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще се придвижи и на локално равнище, като счита, че това е разумно.

По думите ѝ дали Борис Бонев ще стане ръководител на Столичния общински съвет е вътрешна сделка.

" Той отстъпи претендент кметското място на Васил Терзиев, това е договорка. Ние нямаме общо с тази договорка, не сме поемали никакви задължения и не сме част от сглобки. Васил Терзиев би трябвало да покаже, че има екип ", добави Ваня Григорова.

Тя разясни, че от Българска социалистическа партия са решили тяхната кандидатура за ръководител да е на правист, който досега е бил в Столичния общински съвет.

" Ще се борим за смяна на структурата на бюджета на Столична община, от него зависи какви ще бъдат политиките. Нищо не разделям с Корнелия Нинова, аз работя в Столична община, тя си работи на партийно равнище, няма по какъв начин да имам връзки с Корнелия Нинова. По-скоро Българска социалистическа партия имаше изгода от моята кандидатура ", посочи Ваня Григорова. Тя акцентира, че на 1 декември има съвещание на съда по отношение на обжалването на изборните резултати и тогава ще стане ясно дали ще се отварят чували, с цел да се броят бюлетини.

" Важно е да се види дали машините са минали цялата процедура по узаконяване, защото не сме уверени, че това се е случило. Ще бъдат тествани протоколите от машинното гласоподаване ", сподели още Ваня Григорова. Поясни, че на дневен ред сега е бюджетът на Столична община и не се ангажира с прогноза кой ще бъде ръководител на СОС.

Сблъсъците сред полиция и протестиращи пред Националния стадион тя разяснява по този начин: " Ще желаяме цялата преписка, входяща и изходяща връзка, сред кмета и Столична дирекция на вътрешните работи, реакцията от страна на силите на реда с водното оръдие беше пресилена, търсеше се провокация, хората бяха бити без това да се постанова ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР