Днес уебсайтът на френския Сенат стана недостъпен, след като проруски

...
Днес уебсайтът на френския Сенат стана недостъпен, след като проруски
Коментари Харесай

Свързани с Русия хакери атакуваха сайта на френския Сенат

Днес уебсайтът на френския Сенат стана недосегаем, откакто проруски хакери оповестиха, че са подхванали следващата хакерска атака откогато Русия нахлу в Украйна през предходната година, съобщи БНР с позоваване на Франс прес.

" Достъпът до уеб страницата е пресечен от тази заран ", оповестиха преди обяд в " Туитър " от Горната камара на френския парламент, заявявайки, че техническият екип е ангажиран с отстраняването на казуса.

Група, наричаща себе си в NoName, пое отговорността за хакерската атака, заявявайки, че е работила, тъй като " Франция работи с Украйна по нов пакет " помощ ", който може да включва оръжия ".

Същата група сподели, че е блокирала уеб страницата на Долната камара на Националното заседание на Франция за няколко часа през март, като хакерската атака тогава е била ориентирана най-много против френския президент Еманюел Макрон, " който реши да не му пука " за обществеността във връзка със скандалната пенсионна промяна и " продължава да " обслужва " украинските неонацисти ".

Тя също по този начин твърди, че стои зад спирането на уебсайтовете на канадското държавно управление през предишния месец, когато украинският министър председател Денис Шмихал посети страната. Тогава обаче министър председателят на Канада Джъстин Трюдо омаловажи хакерската атака, като сподели, че неналичието на уебстраница за няколко часа " по никакъв метод няма да ни разубеди от нашата непоклатима поддръжка за Украйна ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР